ĆERKA DIJEGA MARADONE BESNA: Napoli digao spomenik legendi, Dalma optužila Italijane da žele samo profit
Foto: Profimedia

razočarana

ĆERKA DIJEGA MARADONE BESNA: Napoli digao spomenik legendi, Dalma optužila Italijane da žele samo profit

Fudbal -

Fudbalski klub Napoli je minulog vikenda obeležio prvu godišnjicu smrti legende kluba Dijega Maradone.

Maradona je u gradu podno Vezuva proveo sedam godina i osvojio dve titule prvaka Italije, jedan kup Italije, jedan Superkup Italije i jedan Kup UEFA.

Kraj nekadašnjeg stadiona "Sao Paolo", koji sada nosi Dijegovo ime, klub je postavio Maradonin kip u prirodnoj veličini. Navijači su mogli da ga vide na utakmici između Napolija i Lacija.

Ali nije sve proteklo u svečarskom raspoloženju. Za to se pobrinula Dijegova najstarija ćerka Dalma (34), koja nije bila na svečanosti, ali je zato oplela po Napoliju. Tvrdi da nisu pitali porodicu oko kipa i da žele samo profit.

"Ništa me ne bi učinilo srećnijom nego da učestvujem na odavanju počasti za oca na mestu koje mu je tokom puno godina u Italiji bilo dom, u Napoliju! Ali profitiraju na njegovom imidžu i imenu, a ja to neću da dopustim! Navijači nemaju ništa s tim i zauvek ću ih voleti. Korumpirani su drugi", napisala je.

Dijego je dobio Dalmu u 20-godišnjem braku s Klaudijom Viljafanje, koji se raspao 2004. godine.

Napoli, koji ove sezone nosi i poseban dres s Maradoninim likom, vodi u italijanskom prvenstvu nakon 14. kola s tri boda više od Milana i četiri više od Intera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track