BEN JE UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA: Zvezdin napadač prestigao Partizanovog DIJARU, najbolji je STRELAC STRANAC
Foto: www.crvenazvezdafk.com

rekorder

BEN JE UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA: Zvezdin napadač prestigao Partizanovog DIJARU, najbolji je STRELAC STRANAC

Fudbal -

Momak sa Komorskih ostrva u narednim utakmicama imaće priliku da poboljša golgeterski učinak

Rekordi postoje da bi se obarali. A, napadač Crvene zvezde El Fardu Ben je sa dva pogotka u pobedi protiv Spartaka (3:0) postao najbolji strelac stranac u fudbalskim šampionatima Srbije. I to u svojoj 150. jubilarnoj utakmici u crveno-belom dresu.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

Momak sa Komorskih ostrva ukupno je postigao 57 golova, jedan više od dosadašnjeg rekordera Lamina Dijare koji je punu deceniju držao rekord sa 56 pogodaka.

Lamine Dijara
foto: Kurir

Navijači Partizana i danas se rado sećaju omalenog i hitrog Senegalca koji je za pet sezona provedenih u Humskoj (od 2007. do 2012.) na 112 utakmica dao 56 golova. Statistički gledano, El Fardu Ben je uspešniji jer je do brojke od 57 golova stigao za 102 meča, i to u periodu igranja u Crvenoj zvezdi od 2018. do 2021. godine. Prvenac u crveno-belom dresu El Fardu Ben upisao je 7. marta 2018. protiv Vojvodine u pobedi od 2:1.

Napadač koji je prošao francusku fudbalsku školu, prošavši sve kategorije čuvenog Avra, doneo je mnoge radosti navijačima Crvene zvezde. Pamti se gol El Fardu Bena Salcburgu za ulazak u Ligu šampiona, kao i golovi u Superligi i evropskim utakmicama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track