NAPREDAK NEPRIJATNO IZNENADIO SVOJE NAVIJAČE: Čarapani se propisno obrukali protiv Rada u Kupu Srbije
Foto: FK Napredak

NAPREDAK NEPRIJATNO IZNENADIO SVOJE NAVIJAČE: Čarapani se propisno obrukali protiv Rada u Kupu Srbije

Fudbal -

Sedmoplasirani tim Prve lige Srbije, koji igra promenljivo, kao jesenje vreme - Rad sa Banjice uspeo je da pobedi Napredak iz Kruševca (1:0) i plasira se u naredno kolo Fudbalskog kupa Srbije.

Iako su važili za favorita Čarapani su se propisno obrukali u beogradskom naselju i zasluženo ispali iz daljeg takmičenja.

Štoper Rada Nikola Đorić bio je koban po Kruševljane, jer je, posle prekida, glavom u 19. minutu savladao golmana Napretka i pokazalo se bio čovek odluke.

Loš plasman u jesenjem delu sezone "Građevinari" su nadoknadili ovom pobedom i njihovoj sreći nije bilko kraja. Objektivno i opravdano, jer su bili bolji na terenu, stalno napadali i nisu dali mira visokoplasiranom superligašu glavu da digne.

Ovaj trijumf Radu vraća optimizam u borbi za povratak u srpsku fudbalsku elitu, a Napretku ostaje da se okrene takmičenjeu Super ligi i ambicijama da jesenju sezonu privede kraju, što uspešnije.

Čarapanima predstoji težak zadatak već u nedelju, kada pod Bagdalu stiže šampion Crvena zvezda, koja je istoga dana, na stadionu "Rajko Mitić", savladala Voždovac minimalnim rezultatom (1:0).

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja