Najnovije vesti

OPET BIH DOSUDIO PENAL: Oglasio se srpski sudija koji zbog nameštanja mora na ROBIJU!
Foto: @starsport

POSLE PRESUDE

OPET BIH DOSUDIO PENAL: Oglasio se srpski sudija koji zbog nameštanja mora na ROBIJU!

Fudbal

Fudbalski sudija Srđan Obradović na neslavan način okončao je svoju sudijsku karijeru.

Zbog zloupotrebe službenog položaja na meču Spartak – Radnički, fudbalski sudija Srđan Obradović izbačen je iz fudbala na period od 10 godina! Nekadašnji sudija je prvobitno odlukom Višeg suda u Novom Sadu osuđen na desetogodišnju suspenziju iz fudbala i na 15 meseci zatvora, a Apelacioni sud je ovakvu presudu samo potvrdio.

Obradović u razgovoru za "Informer" ističe da nije kriv.

"Znam da nisam kriv, jer ništa nisam uradio namerno. Evo prošlo je više od tri godine otad i proživeo sam pakao, ali da se vrati vreme i da onu situaciju vidim kao tada, opet bih dosudio kazneni udarac. Odluku sam doneo na osnovu ličnog sudijskog uverenja.Nije ni prvi ni poslednji put da je neki arbitar pogrešio. Toliko puta se desilo da je neka ekipa oštećena za kazneni udarac jer ga sudija u tom trenutku nije video. Ili da je nekom dosuđen a nije trebalo. Ovo je verovatno jedinstven slučaj u svetu da je sudija osuđen na zatvor zbog greške na fudbalskoj utakmici", kaže Obradović.

Arbitar iz Jagodine kaže da je prošao kroz pravi pakao.

"Bio sam u šoku kada je mi je dva dana nakon meča određen pritvor. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Skinut sam sa liste sudija, ali sam godinu dana kasnije vraćen. Nadao sam se da je tu kraj mukama i da je ceo haos iza mene. Kada sam osuđen na 10 godina van fudbala i 15 meseci zatvora, bio sam šokiran. Moja porodica je prošla kroz jako težak period. Nastaviću da se borim jer ovo ne može da prođe ovako".

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track