PORTUGALIJO, ZEMLJO VOLJENA: Hvala Dejane, čuj mene Dragane... Dejane!
Foto: Printscreen, FK Crvena zvezda

Mrzeće nas

PORTUGALIJO, ZEMLJO VOLJENA: Hvala Dejane, čuj mene Dragane... Dejane!

Fudbal -

D. S. pa na kvadrat. Toliko sličnosti i različitosti u isto vreme. Ni mesec dana nije prošlo od Lisabona, a dogodila se Braga.

Jednima je presudio Aleksandar Mitrović, drugima Aleksandar Katai.

Svi već dobro znaju o čemu je reč, ali da ponovimo: Srbija je sredinom novembra srušila Portugal u okršaju za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a potom je, ovog četvrtka Crvena zvezda remijem protiv Brage došla do najvećeg uspeha još od Barija. Tako barem kaže Dejan Stanković, (prvi od dva trenera sa inicijalima pomenutim na početku).

U obe situacije Portugalci su govorili o sudijama. Oni koji prate reprezentaciju koja je 2016. godine pokorila Evropu, neće zaboraviti gol koji nije priznat Ronaldu u Beogradu.

Sa druge strane, trener Brage Karlos Karvahal, koji samom pojavom odaje utisak da se radi o ozbiljnom gospodinu, iskoristio je činjenicu da je njegov daleko poznatiji zemljak Žoze Murinjo pre nekoliko meseci imao problem sa Italijanom Markom Guidom, pa je i imao šta da poruči o njemu.

Stanković i Dragan Stojković (drugi trener sa pomenutim inicijalima), pristupili su zadatku uz ogromnu dozu emocija, valjda drugačije ni ne umeju. To se videlo na kraju utakmica..

Stanković je sa Zvezdom napravio ozbiljan uspeh, a Portugalci su još jednom ostali tužni.

Da, igraće Braga u februaru Ligu Evrope, ali joj je promakla šansa da na domaćem terenu obezbedi preskakanje celog jednog kola, a to je zabolelo poprilično jako. Skoro koliko i sve one koje su bili uz nacionalni tim odlazak u baraž u kom će se sastati sa Italijom.

Kurir sport / Aleksandar Knežević

Bonus video:

00:50

DELIJE STIGLE NA MUNISIPAL: Navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu na meču protiv Brage! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track