ČARAPANI ŽELE POBEDU: Napredak u nedelju gostuje ekipi Mladosti u Lučanima
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA

ČARAPANI ŽELE POBEDU: Napredak u nedelju gostuje ekipi Mladosti u Lučanima

Fudbal -

Napredak u nedelju gostuje ekipi Mladosti, u Lučanima, a zatim dočekuje Spartak Ždrepčevu krv na svom terenu.

Čarapani su samo jednom pobedili Mladost na njihovom terenu, a to je bilo pre dve godine kada su trijumfovali golom Ivanovića. O novom susretu bilo je reči na konferenciji za novinare.

- U prvom krugu smo pobedili Mladost kod kuće sa 2:1 i sigurno sada priželjkuju revanš, tim pre što su u kritičnoj zoni. Imaju Lučanci u svojim redovima nekoliko bivših fudbalera Napretka, mislim pre svega na Lekovića, Cvetkovića i Bahu. Na klupi je Ivan Stefanović, Kruševljanin, tako da iznenađenja teško može da bude. Poznaju nas dobro, kao i mi njih. Startovali su loše, ali uspeli su potom da se konsoliduju. Generalno, uvek je teško protiv njih, istakao je pomoćni trener Nikola Stojanović.

Teren u Lučanima će biti otežavajuća okolnost, plaše se Čarapani…

- Prošle nedelje je padao sneg, očekuje se loše vreme i u narednom periodu, pa je jasno da lepršave igre neće biti. Moramo što pre da se prilagodimo uslovima za igru, da uđemo u utakmicu maksimalno borbeni, motivisani, ali i koncentrisani od prvog minuta, da nam se ne ponavlja, da već posle nekoliko minuta moramo da jurimo da anuliramo minus. Borbenost podrazumeva da pokušamo da dobijemo svaki duel, mnogo trčanja i samo sa takvim pristupom možemo da se nadamo povoljnom rezultatu – kaže trener Stojanović.

Kraj sezone, veliki problemi zbog premora igrača, ali i stalne povrede. Posle Sprema i Tomića povređeni su i golman Šuljagić i Marinković, na duže vreme. U Lučanima će odbrana biti na udaru i na velikom ispitu.

- Mladost sigurno poseduje kvalitet za mnogo bolju poziciju na tabeli, želeće to da dokažu i protiv nas. Najvažnije je da smo spremni da na pravi način odgovorimo obavezama na terenu, idemo na tri boda, pa neka pobedi ko bude bolji, obećava defanzivac Mršić.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track