MA, ON JE TRENUTNO NAJBOLJI NAPADAČ NA SVETU! Vlahović 2 puta tresao mrežu Salernitane: Srbin na gol od Ronalda i velikog rekorda
Foto: Profimedia

gOL MAŠINA

MA, ON JE TRENUTNO NAJBOLJI NAPADAČ NA SVETU! Vlahović 2 puta tresao mrežu Salernitane: Srbin na gol od Ronalda i velikog rekorda

Fudbal -

Dušan Vlahović postigao je nove golove za Fjorentinu

Ovo gotovo da više nije ni neka vest. Više bi bila vest da Dušan nije pogodio. Nova "žrtva" srpskog asa zove se Salernitna.

Ljubičasti su duplirali vođstvo u 51. minutu kada je Vlahović matirao Vida Beleca maestralnim udarcem sa ivice šesnaesterca. Fjorentina je na dobrom putu da zabeleži novu pobedi i potpuno se uključi u borbu za jedno od mesta koje vodi u Ligu šampiona!

Uspeo je Srbin do kraja meča još jednom da zatrese mrežu Salernitane. U 84. minutu meča, na asistenciju Sotila, Dušan je pogodio gol "fenjeraša" za sigurnih 3:0 u Firenci.

Do kraja meča "Viola" je uspela da postigne još jedan pogodak za ukupnih 4:0 (1:0). Strelac poslednjeg gola za domaće bio je Maleh. Priliku je dobio na ovom meču i Andrija Terzić koji je u 86. minutu ušao u igru umesto Biragija.

Nakon ovog kola Fjorentina zauzima 5. mesto na tabeli Serije A, sa tri boda više od prvog pratioca Juventusa koji ima i meč manje.

Inače, sjajni srpski napadač ima istorijsku priliku da sruši rekord slavnog Portugalca Kristijana Ronalda. Vlahović je postigao 32. gol u ovoj kalendarskoj godini i samo jedan gol ga deli od stizanja fantastičnog Portugalca!

Kristijano Ronaldo, Dušan Vlahović
foto: EPA/Elisabetta Baracchi, EPA/Peter Powell

Sa eventualna dva pogotka bi ga prestigao i izbio bi na treće mesto večne liste (još dve utakmice mu ostaju do kraja godine). Ispred su samo Feris Borelo, koji je 1933. zabeležio 41 pogodak, te Ginar Nordal, koji je 17 godina kasnije zabeležio 36.

Kurir sport

Bonus video:

06:14

KAKVE REČI O PIKSIJU! Nađ i Iliev RASPAMEĆENI potezima Stojkovića: UJEDINIO JE FUDBAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track