PEP GVARDIOLA: Nisam zaslužan za povratak u formu Sterlinga
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

PEP GVARDIOLA: Nisam zaslužan za povratak u formu Sterlinga

Fudbal -

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola odbacio je navode da je on najzaslužniji za povratak u formu fudbalera Rahima Sterlinga.

Sterling je krajem prošle sezone izgubio mesto u timu, a nije imao veliku minutažu ni početkom ove sezone. Međutim, u poslednje vreme igra dobro, postigao je pet golova u poslednjih osam utakmica.

Gvardiola je rekao da je "smešno" sugerisati da bi njega trebalo pohvaliti što je njegovo izbacivanje Sterlinga iz tima i da je taj potez podstakao preokret u formi fudbalera.

"Želeo bih zbog svog ega da kažem da jeste, kao i zbog boljeg ugovora za naredne sezone. Ali, žao mi je, to je najsmešnija stvar, sve zasluge pripadaju fudbaleru", rekao je Gvardiola, preneo je Eurosport.

"Otkriću tajnu, kada smo igrali protiv Aston Vile (1. decembra), dan pre toga imali smo 12 igrača i Sterling nije bio izabran. Posle toga (Ilkaj) Gundogan je imao bolove u leđima i nije mogao da putuje pa je Rahim igrao. Pogledajte prvih 15, 20 minuta, to je možda bilo njegovih najboljih 15, 20 minuta u poslednjih nekoliko meseci", dodao je.

Pep Gvardiola
foto: Profimedia

Gvardiola je rekao da je "i on nešto uradio, ali da je Sterling najzaslužniji".

"Mogu da pričam o teorijama, koliko smo dobri, koliko je lepo vreme u Mančesteru, žrebu Lige šampiona, mogu da se pretvaram da znam sve, ali sve apsolutno pripada igračima. Od njega želim više, ali i od Gundogana, želim više od Kevina (De Brujnea), želim više čak i od Bernarda (Silve), od Rodrija", dodao je.

Gvardiola se osvrnuo i na žestoku i neizvesnu borbu za titulu šampiona Formule 1, u kojoj je vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio Luisa Hamiltona iz Mercedesa u poslednjoj trci u sezoni.

"Verstapen i Luis su neverovatni šampioni, ali ponekad uspeh ne zavisi od tebe. Nešto drugo odlučuje pobednika. Igrači moraju da se se bore kao Verstapen i Hamilton do kraja. Na kraju, zakon ili VAR ili loša odluka mogu da se dogode pa da ne pobediš. Ono što moraš da uradiš, kao što je Rahim radio u poslednjim utakmicama ili što su uradila dvojica neverovatnih sportista Formule 1, nikada ne smeš da odustaneš", rekao je on.

Siti igra večeras protiv Lidsa i u slučaju pobede stekao bi četiri boda prednosti na prvom mestu na tabeli u odnosu na drugoplasirani Liverpul.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track