SKANDAL! KO SE TO MOTA U VAR SOBI: Neverovatan incident tokom meča TSC i Zvezde, ČOVEK IZ FSS BEZ DOZVOLE snimao rad sudija!
Foto: Printskrin

neverovatno

SKANDAL! KO SE TO MOTA U VAR SOBI: Neverovatan incident tokom meča TSC i Zvezde, ČOVEK IZ FSS BEZ DOZVOLE snimao rad sudija!

Fudbal -

Težak incident zabeležen uživo u TV prenosu baca senku na celu organizaciju i regularnost

Veliki incident desio se u VAR sobi tokom provere sumnjive situacije sa utakmice TSC - Crvena zvezda (2:3), a sve je zabeleženo u direktnom TV prenosu, koji je videlo više od milion ljudi u Srbiji i regionu.

VAR
foto: Printskrin

Nepoznati čovek našao se u VAR sobi, iza leđa sudija i telefonom fotografisao ono što oni rade i ono što je prikazano na monitorima! Neverovatno! Da se nepoznata lica slobodno šetaju u VAR sobi, upadaju u nju, pa čak i bezobrazno fotografišu ono što se dešava u prostoriji gde bi trebalo da borave isključivo sudije. Kako piše Sportklub, radi se o članu jedne od komisija Fudbalskog saveza Srbije. On je nesavesnim, ali i nesvesnim postupkom napravio veliki incident u prisustvu nekoliko svedoka, iz najužeg vrha FSS.

TSC
foto: www.crvenazvezdafk.com

O čemu se zapravo radi. Po završetku sednice, na kojoj se između ostalog raspravljalo i o budžetu i finansijskom planu za narednu godinu, članovi jedne od komisija FSS, izrazili su želju da se upuste u razgledanje Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi. Nehotice, našli su se u VAR sobi, uprkos normiranom zabranu ulaska u prostoriju sa službenim licima.

VAR sudija, Aleksandar Živković i asistent VAR sudije, Milovan Ristić, zajedno sa službenim operaterom, u tom trenutku, bili su u velikom poslu, razmatrajući jednu od situacija sa terena. Zato nisu imali vremena ni za reakciju, niti primenu pravila po kojem „službeno lice u slučaju ulaska u VAR sobu mora da bude udaljeno iz tehničkog prostora“… Navodno, dotični gospodin, slobodno se posle fotografisanja išetao iz prostorije.

Ulazak nepozvanog gosta ostao je totalno neprimećen za službenu trojku na zadatku. Ali, ne i čitavu fudbalsku Srbiju.

TSC
foto: www.crvenazvezdafk.com

Posle svega, ostaje čitav spektar otvorenih pitanja – zašto je VAR soba, tokom utakmice, bila otključana, ko je dozvolio nepozvanim gostima da uđu u prostorije i to u trenutku kad su sudije donosile odluku, kakva je bezbednost službenih lica u tom prostoru i da li je neznanac, po svoj prilici iz Fudbalskog saveza Srbije, uticao na tok utakmice…

Naravno, pobudo se i crv sumnje – ako su kamere u prenosu uživo locirale neznano lice, ko se to sve mota po VAR sobi u trenucima kad nema TV svedočanstva, piše Sportklub.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track