LUDA STATISTIKA IVANIĆA: Zvuči neverovatno, ali je ISTINITO, Zvezdin univerzalac odigrao je SVAKU UTAKMICU, upisao 2.763 MINUTA
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ima li ko jači

LUDA STATISTIKA IVANIĆA: Zvuči neverovatno, ali je ISTINITO, Zvezdin univerzalac odigrao je SVAKU UTAKMICU, upisao 2.763 MINUTA

Fudbal -

Fudbaler crveno-belih najkonstantniji fudbaler šampiona države

Fudbaleri Crvene zvezde su završili prvi deo sezone pobedom, savladavši u Bačkoj Topoli ekipu TSC-a rezultatom 3:2. Crveno-beli su do važna tri boda u borbi za titulu došli golovima Milana Pavkova koji je dva puta zatresao mrežu domaćih, i Mirka Ivanića koji je jednom uspeo da se upiše u listu strelaca.

Upravo momak rođen 1993. godine u Bačkom Jarku, istakao se kao jedini fudbaler koji se na terenu našao na svakom meču Crvene zvezde od starta sezone.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Impozantno zvuči, ali Mirko Ivanić nije propustio ni jednu utakmicu crveno-belih ove takmičarske godine, a kada na to dodamo i poslednjih šest mečeva iz prethodne sezone, dolazimo do broja od 40 uzastopnih mečeva u dresu kluba. Da je Ivanić jedan od najvažnijih šrafova mašinerije Dejana Stankovića govori i podatak da je iskusni vezni igrač na čak 23 utakmice ove sezone odigrao svih 90 minuta, dok je na svega 11 mečeva ulazio sa klupe ili bivao zamenjen.

Poslednji put se našao van terena 25. aprila 2021. godine kada se Zvezda sastala sa Inđijom u nacionalnom šampionatu, a vezni fudbaler nije ulazio u igru. Od početka sezone, Ivanić je na terenu proveo ukupno 2.763 minuta u svim takmičenjima, i uz to upisao i 13 golova i 5 asistencija.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zvezdina „četvorka“ se istakla i u Ligi Evrope, kada je svojim golom i asistencijom protiv Kluža dao veliki doprinos u plasmanu ekipe u grupnu fazu Lige Evrope petu uzastopnu godinu. I u grupnoj fazi je nastavio da beleži sjajne partije i svojim golovima protiv Midtjilanda i Ludogoreca bio jedan od zaslužnijih za istorijski plasman Crvene zvezde u osminu finala Lige Evrope.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Iza Ivanića su se po broju utakmica našli Milan Rodić sa 31 nastupom, dok su Aleksandar Dragović i Nenad Krstičić zabeležili 30 mečeva u crveno-belom dresu. Popularni Mića je pokazao da je nazemenjiv deo Zvezdinog tima, a verujemo da će i u nastavku sezone nastaviti da beleži odlične partije i time doprinosi u uspesima Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track