01:33

Čudesni stadioni u Kataru, ovde će Orlovi igrati svoje mečeve!

glamur

SVE PUCA OD LUKSUZA: Ovo sport u svetu NE PAMTI! Pogledajte na kakvim stadionima će Orlovi igrati na Mundijalu u Kataru (VIDEO)

Fudbal -

Mundijal u Kataru je sve bliži, ostalo je manje od godinu dana i tokom jednog turnira u toj zemlji, imali smo prilike da vidimo kako izgledaju stadionu na kojim će i Srbija igrati svoje mečeve!

Jedan od njih je Al Thumama, stadion u Dohi sa kapacitetom od 40.000 mesta. Polovina tih mesta biće uklonjena nakon turnira i stolice će biti drugim zemljama.

Nedavno smo imali prilike da upoznamo i stadion 974 koji je izgrađen od kontejnera. Ovaj stadion u svom sastavu ima 974 kontejnera, i ceo stadion će nakon Mundijala biti rasklopljen. Kontejneri su izabrani jer simbolizuju Katarovu orijentaciju prema pomorskoj trgovini.

01:33

Čudesni stadioni u Kataru, ovde će Orlovi igrati svoje mečeve!

Arapski kup se igra i na stadionu Al Janub koji se nalazi nedaleko od Dohe, otvoren je 2019. godine a za njega se očekuje smanjenje kapaciteta na 40.000 mesta. Dizajn je osmišljen tako da podseća na jedra lokalnih brodova.

Edžukejšn Siti stadion je otvoren u februaru 2020. godine, i primaće 45.000 gledaoca. Oko ovog stadiona su i tereni za golf.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:31

SPEKTAKULARAN DOČEK HEROJA SRBIJE: Orlovi sleteli u Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track