OPA, RONALDO KUPIO FUDBALSKOG VELIKANA: Brazilac se odrekao BOGATSTVA! Ovaj klub je sada NJEGOV, a pobedio je i gazde Liverpula!
Foto: EPA

legenda i biznismen

OPA, RONALDO KUPIO FUDBALSKOG VELIKANA: Brazilac se odrekao BOGATSTVA! Ovaj klub je sada NJEGOV, a pobedio je i gazde Liverpula!

Fudbal -

Nekada najbolji fudbaler na svetu, a sada uspešni biznismen, Ronaldo Nazario da Lima, od danas je vlasnik još jednog kluba.

On je kupio čak 90 odsto akcija brazilskog velikana Kruzeira u kojem je počeo karijeru profesionalnog fudbalera.

Ronaldo je za Kruzeiro postigao 44 golova na 47 utakmica nakon što je Flamengo, klub za koji je navijao kao dečak odbio da mu ponudi ugovor jer se nije pojavio na treningu jer njegova porodica nije imala finansijska sredstva da plati sat vremena vožnje autobusom kako bi se pojavio na tom treningu.

Kruzeiro je vodio do uspeha, a sada je odlučio da obogati svoj CV u kom već piše da je Ronaldo većinski vlasnik Real Valjadolida, španskog drugoligaša.

- Presrećan sam što sam završio ovaj posao. Imam mnogo toga da vratim Kruzeiru, vratićemo ga tamo gde zaslužuje. Pred nama je mnogo posla. Molim navijače da se ponovo povežu sa klubom, dođu na stadion, trebaće nam mnogo snage i jedinstva. Nemamo još šta da slavimo, ali imamo mnogo ambicija - rekao je Ronaldo.

Kruzeiro je četiri puta bio šampion Brazila, poslednji put 2013. i 2014. godine, a ukoliko se obistine natpisi svetskih medija i ako Ronaldo uloži u klub 400.000.000 brazilskih reala, što je nešto više od 62.000.000 evra.

Zanimljivo je da su u trci za kupovinu Kruzeira bili i vlasnici Liverpula, američka kompanija "Fenvej sportska grupa" i da je Ronaldo bio uporniji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track