OVAJ ČOVEK JE ZAVRŠIO TRANSFER KARIJERE BLEKIJA MILENKOVIĆA: Kurir otkriva ime italijanskog stručnjaka koji stoji iza svega!
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

ODLAZAK U MILAN

OVAJ ČOVEK JE ZAVRŠIO TRANSFER KARIJERE BLEKIJA MILENKOVIĆA: Kurir otkriva ime italijanskog stručnjaka koji stoji iza svega!

Fudbal -

Stefano Pioli preuzeo je Fiorentinu 2017. godine, kada je u klub iz Firence iz Partizana stigao i Nikola Milenković

Iskusni italijanski trener Stefano Pioli (56), najzaslužniji je za najavljeni transfer reprezentativca Srbije Nikole Milenkovića iz Fiorentine u Milan. Pre Milana i Fiorentine, Pioli je bio i trener milanskog Intera, ali se tamo nije proslavio.

Naime, Pioli je sada trener sedmostrukog prvaka Evrope, ali je na klupi kluba iz Firence bio od 2017. godine, kada je na stadion "Artemio Franki" iz Partizana stigao i Milenković.

Stefano Pioli
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Pioli se u Fiorentini zadržao dve godine, ali je za to vreme imao priliku da se vrlo dobro upozna sa kvalitetima Milenkovića. Ekipa Milana ne može da se pohvali granitnom odbranom, što se pre svega videlo na ključnom meču u Ligi šampiona, kada su na San Siru posle preokreta izgubili od kombinovanog tima Liverpula.

Očigledno, da Pioli smatra da će Bleki Milenković ojačati zadnju liniju "rosonera" i njemu svakako pripadaju najveće zasluge za najavaljeni transfer karijere mladog defanzivca iz Srbije.

Kurir sport / L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track