LEGENDARNOM FUDBALERU SE VRATIO RAK: Nosim široku odeću da me ne pitaju...
Foto: Profimedia

Potresna vest

LEGENDARNOM FUDBALERU SE VRATIO RAK: Nosim široku odeću da me ne pitaju...

Fudbal -

Legenda italijanskog i svetskog fudbala Đanluka Vijali (57) objavio je da se drugi put u poslednjih nekoliko godina suočava sa rakom.

Vijali je uspeo da dobije prvu bitku sa opakom bolešću. Italijan je 2017. godine objavio da mu je dijagnostifikovan rak gušterače, da bi 2020. godine objavio da se oseća sjajno i da je pobedio u borbi protiv strašne bolesti.

Ovih dana je priznao da su mu se zdravstveni problemi vratili i da mu ne daju mira.

"Neželjeni gost, kako ga ja zovem, još je tu sa mnom. Tumor je još uvek tu. Ponekad primetite više, ponekad manje. Nastaviću da se borim jer želim da budem ovde mnogo godina od sada. Želim da me podržavate još dugo vremena. Dobijam snagu od porodice, od prijatelja, od svih koji mi daju hrabrost. Ne mogu da im se dovoljno zahvalim", rekao je Vijali.

On je u poslednje vreme vidno smršao zbog zdravstvenih problema, a ističe da je počeo da nosi širu odeću kako bi izbegao neugodna pitanja.

Bivši as je u braku je s Ketrin, Engleskinjom s kojom ima dve ćerke, Oliviju i Sofiju, koje su uz njega u ovim teškim godinama.

U karijeri je nastupao za Kremoneze, Sampdoriju, Juventus i Čelsi, a za Italiju je dao 16 golova na 59 mečeva. Vijali je radio s Robertom Manćinijem u italijanskoj reprezentaciji, koja je ove godine postala prvak Evrope, nakon što je na penale pobedila Englesku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track