POBEDA DODELJENA RENU Antonio Konte najavljuje žalbu: Mi smo vrlo razočarani Uefom zbog ove odluke
Foto: Profimedia

FRKA

POBEDA DODELJENA RENU Antonio Konte najavljuje žalbu: Mi smo vrlo razočarani Uefom zbog ove odluke

Fudbal -

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je da klub razmatra da se žali na odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) da dodeli pobedu Renu u odloženoj utakmici u Ligi konferencija, posle čega je londonska ekipa eliminisana iz tog takmičenja.

Konte je rekao da je ta odluka "neverovatna" i da bi klub mogao da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS), preneo je Skaj.

Uefa je 20. decembra dodelila pobedu Renu službenim rezultatom 3:0, ;za utakmicu koju Totenhem nije mogao da odigra pošto su osmorica fudbalera i petorica članova ekipe bili zaraženi korona virusom.

Taj duel trebalo je da se igra u poslednjem kolu grupne faze Lige konferencija 9. decembra u Londonu.

Ren je prošao u drugu fazu Lige konferencija kao prvoplasirana ekipa, a holandski Vitese kao drugoplasirana.

Antonio Konte
foto: EPA/ROBERTO BREGANI

"Još nije definitivno, ali postoji još jedan korak da potvrdimo ili ne potvrdimo ovu neverovatnu odluku. Mi smo veoma, veoma sigurni za taj sledeći korak i zaslužujemo da igramo za prolaz dalje na terenu, a ne na sudu. Ne prihvatam ovo. Mi smo vrlo, vrlo razočarani Uefom zbog ove odluke", naveo je Konte.

"Ovo nije pošteno. Zaslužujemo da igramo za plasman u drugu fazu na terenu, ne ovako. Razočaran sam. Nadam se da će nešto moći da se promeni, zaslužujemo da igramo. Nismo mi krivi", dodao je italijanski trener.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track