BEGUNAC, SVEŠTENIK, KETERING MAJSTOR, MAGACIONER I RIJALITI IGRAČ: Nekada su im Zvezda i Partizan bili sve, a pogledajte ih danas!
Foto: EPA PHOTO / SRDJAN SUKI, EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT, www.crvenazvezdafk.com

zanimljivo

BEGUNAC, SVEŠTENIK, KETERING MAJSTOR, MAGACIONER I RIJALITI IGRAČ: Nekada su im Zvezda i Partizan bili sve, a pogledajte ih danas!

Fudbal -

Desetine stranaca prodefilovale su kroz Crvenu zvezdu i Partizan.

Dobar deo njih ostao je upisan u istoriju večitih, a ima i onih čiji je trag bio mizeran. Nekoliko likova bilo je baš zanimljivo.

Što se Crvene zvezde tiče, u grupi onih s najslabijim učinkom nalazi se i momak koji je odlučio da u 31. godini prekine fudbalsku karijeru i za život počne da zarađuje kao magacioner. Rec je o Liberijcu Robertsu Omegi, koji odnedavno radi taj posao u jednoj srpskoj kompaniji.

Omega Roberts, Roberts Omega
foto: Starsport©

Aval Isah je bio jedan od omiljenih stranaca u Zvezdi jer je brzo naučio srpski. Fudbaler iz Gane je po odlasku s Marakane igrao za norveški Rozenborg i južnoafrički Ama Zulu. Tokom 2016. godine stigla je informacija da je dve godine ranije nestao s lica zemlje i niko ne uspeva da mu locira prebivalište. Ama Zulu, poslednji klub za koji je igrao, prijavio ga je FIFA i dobio sudski spor, po kojem Aval Isah mora da im isplati 1,7 miliona dolara obeštećenja. Samovoljno je napustio klub, iako je imao ugovor do juna 2016.

Fudbalski savezi Gane i Južne Afrike tražili su Avala Isaha po celom svetu, ali bezuspešno. Prema nezvaničnim informacijama, on se sklonio na severni deo Kipra, koji je pod turskom vlašću i gde FIFA nema ingerencije. Tamo je, navodno, igrao fudbal i trenira mlade Turke.

Blago Georgijev stigao je pre više od decenije kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu, ali nije opravdao očekivanja. Georgijev je prvo došao u žižu kad je priveden jer je u Rimu 2017. ispisao novčićem na Koloseumu svoje inicijale. Potom je učestvovao u bugarskoj verziji "Velikog brata".

Vinisijus Pašeko, nekada takođe veliko pojačanje Zvezde, ima službu koja se bavi keteringom, tako da mu je to aktuelni posao.

I s druge strane Topčiderskog brda ima zanimljivih priča. Čuveni Taribo Vest osnovao je pre sedam godina crkvu u Lagosu u kojoj radi kao sveštenik!

Taribo Vest
foto: Starsport©

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track