MOZZART DAJE NAJVEĆE KVOTE NA SVETU: Trabzon 2,40, Galatasaraj 1,80, Zamalek 1,45
Foto: EPA/ERDEM SAHIN

MOZZART DAJE NAJVEĆE KVOTE NA SVETU: Trabzon 2,40, Galatasaraj 1,80, Zamalek 1,45

Fudbal -

Nigde nećete da nađete veće

Za većinu žitelja Evrope danas je najveći hrišćanski praznik Božić, pa nema mnogo sportskih događaja. Izuzetak je Turska. Međutim, aktivni su u Aziji i Africi. Bogat program je na ova dva kontinenta. Bukmejkeri Mozzarta spremili su tri kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svetu.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu…

TRABZON – BAŠAKŠEHIR (SUBOTA, 17.00), KEC 2,40

Turski giganti – Fenerbahče, Galatasaraj i Bešiktaš su veoma loši u novom šampionatu, pa se Trabzonu smeši titula. Najveći rival tim iz grada na obali Crnog mora mogao bi da bude Bašakšehir, prvak iz sezone 2019/2020. Tim iz Istanbula ima 10 vezanih utakmice bez poraza, a lider mu beži 13 bodova. Trabzon nema poraz na svom stadionu (šest trijumfa i dva remija), dok je Bašakšehir četiri meča u nizu nije izgubio na gostovanjima. Trener Trabzona neće moći da izvede najjači sastav na derbi. Povređeni su Nvakaeme, Žervinjo, Edgar i Vitor Hugo, pa će na njihove pozicije morati da uskoče pojedini domaći igrači, poput Husejina Turkmana i Ahmetdžana Kaplana. S druge strane Bašakšehir je bez Tolge Džigerdžija zbog povrede, ali i suspendovanog Omera Ali Šahinera. Zato se u plavo-narandžastom dresu očekuje Danijel Aleksić, koji je u dobroj formi. Početkom decembra je srpski fudbaler postigao dva gola protiv Hataja, a u prošlom meču sa Giresunom (3:1) je bio asistent. Predvođeni raspucanim internacionalcima Kornelijusom Andreasom i Stefanom Okakom, koji su postigli po devet golova, Trabzon i Bašakšehir su ujedno i među najefikasnijim timovima šampionata te treba očekivati golove na obe strane. Čitav spektakl će da ulepšaju i navijači, pošto je do subote ujutru prodato oko 39.200 ulaznica.

GALATASARAJ – ANTALIJA (SUBOTA, 14.00), KEC 1,80

Velikan iz Istanbula je na očajnom 12. mestu u prvenstvu Turske. Pet mečeva u nizu Galatasaraj nema pobedu. Četa Fatiha Terima teško će da izbori i izlazak u Evropu. Pobeda je imperativ za domaćina pred dolazak Antalije. I gosti su veoma loši ove sezone, tek su na 14. poziciji, sa dva boda manje od današnjeg rivala. Tim sa Meditarana je prethodnih godina bio mnogo bolji. Prošle godine u šampionatu Turske na oba meča je dolazio tip 0-1. Galatasaraj je dobio sa 1:0 u Antaliji, dok je na Turk Telekom areni bilo bez pogodaka. Na pet poslednjih međusobnih duela u Istanbulu, Galata je četiri puta pobedila, dok je jednom bilo bez pogodaka. Domaćin pred svojim navijačima nije pobedio već tri kola (dva remija i poraz).

ZAMALEK – GAZI EL MAHALAH (SUBOTA, 19.00), KEC 1,45

Zamalek je prošle sezone napravio iznenađenje u Egiptu, skinuo s trona afričkog prvaka Al Ahli. U ovom šampionatu slabiji početak velikana iz Kaira. Ima dva boda manje i meč više od gradskog rivala. Gazi je u sredni tabele, ali u lošoj formi. Bez trijumfa je četiri kola (tri remija i poraz). Zamalek je u seriji od dva trijumfa. Jedine bodove prvak Egipta je izgubio na svom terenu. Gazi je bez poraza na gostovanjima. Ima pobedu i dva remija. Prošle sezone u međusobnim utakmicama domaćini su slavili. Zamalek je dobio sa 3:0, dok je Gazi slavio protiv šampiona Egipta sa 2:1 početkom godine.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track