FSS IZDAO KNJIGU S DVA LICA: Jedno o prvacima sveta sa Novog Zelanda, drugo o prvacima Evrope iz Litvanije
Foto: Kurir sport / Aleksandar Knežević

Promocija

FSS IZDAO KNJIGU S DVA LICA: Jedno o prvacima sveta sa Novog Zelanda, drugo o prvacima Evrope iz Litvanije

Fudbal -

Cilj i ambicija fantastične knjige koja je delo Nebojše Petrovića, Igora Gačića i Mirka Vrbice su četiri izdanja koja će se deliti deci po regionima FSS, a ukupno će biti podeljeno više od 50.000 primeraka.

Ova knjiga nas podseća na dva fenomenalno uspeha - Evropsko prvenstvo u Litvaniju 2013. za igrače mlađe od 19 godina i na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. za igrače mlađe od 20 godina.

Predragu nije bilo lako

Rajković: Osvajanje EP i SP - mačji kašalj

Prisutan na promociji bio je i golman Predrag Rajković, koji je bio deo obe zlatne selekcije i koji je imao zanimljiv momenat prilikom obraćanja gostima. - Verovao sam kao svi igrači i treneri u tom trenutku da možemo do titule i presrećan sam što sam bio član obe ekipe. Teško mi je sada da govorim... Verujte, lakše mi je bilo da osvojim ta dva prvenstva nego da pričam pred ovoliko ljudi. Nisam navikao - rekao je Rajković i nasmejao sve prisutne.

Na oba turnira Srbija je bila prvak, a zahvaljujući trojici autora ti rezultati će ostati dugo upamćeni.

- Sjajni momci sa selektorima su u centru pažnje, mi smo tu da sve zabeležimo i otrgnemo uspeh od zaborava. Hvala svima koji su podržali projekat, gotovo svaki odlomak u ovoj knjigi nije završen tačkom, već zarezom, a nadamo se da će nas u Kataru reprezentacija obradovati i da će nam dati povod za novu knjigu - poručio je Nebojša Petrović.

Podrška grada i države

Vesić: Pričaćemo o Muzeju sporta Srbije

Potpredsednik Vlade Branislav Nedimović i zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić, pružili su podršku celom projektu. - Nemamo baš puno ovakvih momenata, ovo je podsticaj drugim generacijama i vrsta uspomene na sve ljude koji su učestvovali u uspesima. Otvoreni smo da pričamo o Muzeju sporta, bio bi posećen i imamo šta da izložio - poručio je Vesić.

Okupljene u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi putem video poruke je pozdravio Veljko Paunović, selektor "Novozelanđani" , a obratio im se i Ljubinko Drulović koji je vodio šampionsku generaciju u Litvaniji.

- Sećam se dana kada sam sa Savom Miloševićem i Mitrom Mrkelom razmišljao o mogućnosti da postanem selektor. Formirali smo ozbiljnu selekciju u kratko vreme i napravili smo zajedno evropske prvake, a znam da kasnije Novi Zeland nije bio slučajnost. Pobeda A selekcije u Lisabonu je zaokružila sve, ali verujem da tu nećemo stati i da ćemo u Katatu nastaviti sjajan fudbalski put - rekao je Drulović.

Zauvek deo istorije

Zlatna kopačka srpskog sporta

Svi koji su došli na promociju knjige o šampionima mogli su da vide i najvažniji deo opreme sa celog Mundijala na Novom Zelandu. U pitanju je kopačka kojom je Nemanja Maksimović u 118. minutu finalne utakmice presudio Brazilcima.

Kurir sport / Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track