ZVEZDA DOVODI DESNOG BEKA! Reprezentativac Urugvaja stiže na Marakanu?
Foto: Profimedia

PRELAZNI ROK

ZVEZDA DOVODI DESNOG BEKA! Reprezentativac Urugvaja stiže na Marakanu?

Fudbal -

Crvena zvezda je rešila da se u janurskom prelaznom roku pojača na poziciji desnog beka.

Na toj poziciji Zvezda ima Milana Gajića i Marka Gobeljića kojima ističu ugovori na leto, pa ne bi bilo iznenađemnje da neko od nji dvojice već u januaru napusti klub.

Kako saznaje "Srpski telegraf", šampion Srbije blizu je dogovora sa urugvajskim desnim bekom Đovanijem Gonzalezom (27) iz Penjarola koji bi na Marakanu mogao da dođe kao slobodan igrač, jer mu ugovor ističe 31. decembra ove godine.

Puno ime momka rođenog u Montevideu je Đovani Alesandro Gonzalez Apud, a na Marakanu bi došao kao prvi igrač u istoriji svoje zemlje i transfer bi bio besplatan jer mu saradnja s najvećim klubom iz domovine ističe poslednjeg dana 2021. Pregovori uprave crveno- belih i defanzivca počeli su pre nedelju dana, a trenutno se završavaju sitnice u ugovoru i ozvaničenje bi moglo da usledi već na početku 2022. godine.

Crvena zvezda, TSC
foto: @starsport

Đovani je i reprezentativac "urusa" i od debija 2019. upisao je 16 nastupa, a samo ove godine osam mečeva.

Karijeruje počeo u River plejtu iz Montevidea, a 2018, takođe kao slobodan igrač, otišao je u Penjarol, za koji je do sada odigrao 100 utakmica i postigao pet golova. Kada govorimo o tekućoj sezoni, desni bek je u svim takmičenjima bio na terenu 2.910 minuta u 36 utakmica, uz jedan gol i osam asistencija.

Podsetimo, Crvena zvezda je kroz istoriju imala veliki broj fudbalera iz zemalja Južne Amerike poput Brazila, Argentine, Kolumbije, Ekvadora i Perua, ali nikada iz Urugvaja.

Kurir sport / Srpski telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track