EKSPRESNO: Souza u istom danu raskinuo ugovor sa Poljskom i postao trener Flamenga
Foto: Reuters

BRZINSKI

EKSPRESNO: Souza u istom danu raskinuo ugovor sa Poljskom i postao trener Flamenga

Fudbal -

Portugalski fudbalski trener Paulo Souza nije više selektor Poljske, saopštio je danas predsednik poljskog fudbalskog saveza Cezari Kuleša.

Istog dana brazilski klub Flamengo je potvrdio da je Souza novi trener tima i da je potpisan dvogodišnji ugovor sa 51-godišnjim Portugalcem.

Kuleša je rekao da je raskid ugovora sa Souzom bila jednoglasna odluka poljskog saveza i da će Portugalac "morati da plati obeštećenje u u skladu sa propisima federacije".

Klueša je u nedelju optužio Souzu za "izuzetno neodgovorno" jer je hteo da ode sa mesta selektora nakon što je dobio ponudu kluba.

Predsednik poljskog saveza je rekao da je "odlučno odbio" zahtev Souze za sporazumni raskid ugovora.

Poljska je završila kao druga u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo, i kroz baraž će pokušati da se domogne Mundijala.

"Zdravo, Brazile. Zadovoljstvo mi je što ću predstavljati klub takve veličine i tradicije kao što je Flamengo", rekao je Souza u video snimku koji je Flamengo objavio na svojim društvenim mrežama.

Souza će na klupi Flamenga zameniti Renata Portalupija, koji je dobio otkaz nakon poraza u finalu Kupa Libertadores u novembru od Palmeiraša.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track