GROF IMA SVOJ STIL, ZATO GA VOLE: Najviše verujem ruskim lekarima, zato sam primio SPUTNJIK V tri puta, u TULI mi je super
Foto: www.crvenazvezdafk.com

unikatan

GROF IMA SVOJ STIL, ZATO GA VOLE: Najviše verujem ruskim lekarima, zato sam primio SPUTNJIK V tri puta, u TULI mi je super

Fudbal -

Miodrag Božović smatra da bi rusko prvenstvo trebalo da ima 18 klubova

Miodrag Božović cenjen je i poštovan u Rusiji. Dugi niz godina popularni Grof sticao je respekt od tamošnje javnosti, gradeći svoj imidž rezultatima u mnogim klubovima.

Miodrag Božović
foto: Printskrin/Instagram

Ove sezone se vratio u Rusiju i preuzeo Arsenal iz Tule, klub u kojem je radio pre nekoliko godina. Nekadašnji trener Crvene zvezde u razgovoru za portal www.sport24.ru, objasnio je da njegov klub ima kapacitete da bude plasiran u gornji deo tabele, da je zadovoljan što je sa svojim timom tukao velikane ruskog fudbala poput Zenita i Lokomotive.

Na kraju je istakao da Rusija ima šanse da ode u Katar na SP, ali da će joj biti teško protiv Poljske, te da bi za rusko prvenstvo bilo dobro da ima još dva kluba u ligi, da ih bude 18, jer se radi o ogromnoj zemlji.

Miodrag Božović
foto: Printskrin/Instagram

Najzanimljiviji deo intervjua nije se ticao fudbala, već aktuelnog stanja u svetu, koji je uzrokovan pandemijom koronavirusa.

- Primio sam vakcinu. Tri doze. I to Sputnjik V. Zašto? Zato što ruskim lekarima verujem više, nego drugima.

Pojasnio je i zašto voli da radi u Rusiji.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

- Volim da radim, a u Rusiji se osećam kao kod kuće. Arsenal je bio u lošem položaju, došao sam da pomognem. Pregovora sa prvim čovekom kluba Adžoevom gotovo da nije bilo. Odleteo sam za Moskvu, on je reako svoje uslove, a ja nisam postavljao nijedan. Pogrešio sam što sam posle prvog mandata na lično insistiranje napustio Tulu - rekao je Božović i obrazložio:

- To je danas dobro organizovan klub. Imamo novi teren, bazu, veštački teren. Sjajne uslove za rad. Sa zadovoljstvom sam se vratio. I sada živim u Tuli, a ne u Moskvi. Obožavam Moskvu, to je jedan od najlepših gradova na svetu. Ali, više mi se sviđa u Tuli, mali je grad, nema gužvi.

Miodrag Božović
foto: Printskrin Instagram

A, onda je usledilo pitanje na koje je Grof odgovorio u svom stilu. Upitan zašto ga ne zovu veliki klubovi, Božović je odgovorio:

- Stvarno me to pitaš? Radio sam u Dinamu iz Moskve i Lokomotivi. Iskreno, volim Tulu. Moja motivacija je da podižem timove. Opet hoću da pokažem da sam dobar trener.

Miodrag Božović radi u Rusiji od 2008. godine. Osvojio je Kup te zemlje sa Rostovom 2014. godine. Sa Crvenom zvezdom bio je šampion Srbije 2016. godine.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track