RADI SE I NA PAUZI: Augsburg angažovao 18-godišnjeg američkog napadača
Foto: Profimedia

transfer PIJACA

RADI SE I NA PAUZI: Augsburg angažovao 18-godišnjeg američkog napadača

Fudbal -

Američki fudbaler Rikardo Pepi od danas je novi igrač Augsburga, potvrdio je taj nemački klub.

Pepi je u Bundesligu stigao iz Dalasa, a sa novim klubom je potpisao ugovor na četiri i po godine, s mogućnošću produžetka saradnje do kraja sezone 2026/27.

Nemački mediji su preneli da je Augsburg za transfer ovog 18-godišnjeg napadača izdvojio više od 13 miliona evra, plus bonuse, što je rekord kada je nemački tim u pitanju.

"Prelazak u Evropu nakon završetka MLS lige bio je moj san. Verujem da će se Augsburg i Bundesliga pokazati kao savršeno okruženje da kao mlad fudbaler igram na vrhunskom nivou", rekao je Pepi, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 18.

Rikardo Pepi
foto: Profimedia

Pepi je debitovao u MLS ligi 2019. godine i u 31 utakmici za Dalas je postigao 13 golova uz dve asistencije. Za reprezentaciju SAD je debitovao u septembru i od tada je postigao tri gola u sedam nastupa.

"Uspeli smo da mu pružimo jasan sportski plan za njegov budući razvoj koji ga je ubedio da dodje ovde. Sigurni smo da će nastaviti da napreduje i da ćemo se zajedno mnogo zabavljati tokom narednih godina", rekao je generalni menadžer kluba Štefan Rojter.

Pepi bi u dresu Augsburga mogao da debituje na utakmici protiv Hofenhajma predstojećeg vikenda.

Augsburg je trenutno 15. na tabeli Bundeslige, odnosno ima bod više od Štutgarta, a dva od Arminije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track