NEMA PRODAJE ISPOD CENE! ČUKARIČKI CENI SVOJE TALENTE: Nesvakidašnje razmišljanje za sprski fudbal!
Foto: FK Čukarički

TRANSFERI

NEMA PRODAJE ISPOD CENE! ČUKARIČKI CENI SVOJE TALENTE: Nesvakidašnje razmišljanje za sprski fudbal!

Fudbal -

Odbiti ponudu koja broji sedam cifara. Evropska valuta se podrazumeva. I sve da se desi u srpskom fudbalu. Plus - ne radi se o večitima.

Neki novi vetrovi, netipični za ovdašnji način razmišljanja i poslovanja u sportu, dolaze iz kluba sa Banovog brda. Nema hvatanja za prvu ponudu kao za slamku spasa, niti prodaje igrača, tek bi se prodali.

Sećamo se prošlosezonskog odlaska Milana Makarića najboljeg strelca lige iz Radnika u Alborg za 500.000 evra (izbor: transfermarkt). Više nego simbolična cena za predvodnika jednog takmičenja koje se kotira kao 11. u Evropi. Crvena zvezda i Partizan nisu u kontinuitetu dolazili do poslova kakvi se od njih očekuju… U takvoj klimi za očekivati je da se klubovi hvataju za slamku spasa i čim im neko “iskoči” da ga prodaju za “daj šta daš”. Priča ima jedan klub koji je izuzetak.

Đorđe Jovanović, blistao je u dresu Čukaričkog, pokazao da su pred njih najbolje godine u karijeri. Na Banovo brdo stigla je odmah i zvanična ponuda od 1,5 miliona evra iz MLS lige. Odbijena je. Razlogi: momak vredi više, a i zaslužuje neki jači klub i ligu.

Francuski mediji poveli su priču o ponudi Olimpik Marselja vrednoj pet miliona evra. Do nje, bar zvanično, nije (još) došlo. Iz same priče jasno je da je Jovanović cenjeniji od 1,5 miliona, kao i za veći klub od člana američke lige.

Iako i sam Čukarički, kao i svi srpski timovi, živi od prodaje igrača, oni se na taj potez ne odlučuju olako. Valuta bolje sačekati i zaraditi mnogo veći novac, nego odmah uzeti šta im se nudi - donosi rezultate. Prodaje vredne preko 20 miliona evra u poslednjih pet, šest sezona krunska su potvrda bi ovaj obrazac trebalo prepisati.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track