LICEMERI SE JAVILI! Arsenal izvisio za Vlahovića, Englezi odmah PROZIVAJU Srbina: On će da PADNE, šta će im takav fudbaler?
Foto: EPA

kasne sa kritikom

LICEMERI SE JAVILI! Arsenal izvisio za Vlahovića, Englezi odmah PROZIVAJU Srbina: On će da PADNE, šta će im takav fudbaler?

Fudbal -

Ukoliko je verovati informacijama iz Italije koje su stigle iz više izvora, pitanje je dana kada će Juventus i Fiorentina potvrditi transfer Dušana Vlahovića.

Dugo se pričalo o odlasku snažnog Srbina iz Firence, ali i o njegovom potencijanom potpisu novog ugovora.

Jasno je bilo da Fiorentina ne može da se takmiči sa jačim klubovima kada je reč o finansijama, ali zanimljivo je da je bilo videti borbu Juventusa sa moćnim Arsenalom.

Ekipa iz Londona je bila ozbiljno zainteresovana za najboljeg strelca Serije A koji će u petak 28. januara proslaviti 22. rođendan, a čim se pojavila informacija da je na korak od prelaska u Juventus, na površinu je isplivala licemernost Engleza.

Ćutali su dok je Arsenal bio u igri, a čim je šansa za selidbom Vlahovića u London svedena na minimum, dnevni list "Metro" je u opširnom tekstu objasnio da zapravo fudbaler kakav je Dušan Vlahović nije potreban Mikelu Arteti i "Topdžijama".

Dušan Vlahović, Fjorentina, Fiorentina
foto: Profimedia

- Vlahovićevi podaci pokazuju da on možda nije idealan za sistem Arsenala. Srbin ima odličnu sezonu, na čelu je liste strelaca Serije A sa 17 golova iz 21 utakmice. Ali statistika pokazuje da Vlahović ove sezone igra iznad svojih mogućnosti. Ako pogledamo indeks očekivanih golova vidimo da usledi pad u njegovoj formi. Trenutno je postigao 50 odsto golova više od očekivanog, niko na svetu ne može da zadrži takav ritam.

Većinu golova je Vlahović postigao levom nogom, a u odnosu na Lakazeta ima loš procenat tačnih dodavanja i loš presing. Arsenalu je potreban igrač koji može da igra kratke, brze pasova ostalim napadačima, a Vlahovića nije takav tip igrača - naveo je novinar Metroa.

On je dodao i da su u Arsenalu "bacili oko" i na Aleksandra Isaka iz Real Sosjedada, Dominika Kalverta-Luina iz Evertona i Džonatana Dejvida iz Lila.

Naveli su u svom tekstu da niko od pomenute trojice nije dobar golgeterski kao Srbin, ali su iz statistike izvukli, verovatno sve stavke u kojima jesu bolji, pa su to izdvojili kao razloge zašto bi svako od njih bio bolja opcija za Arsenal.

Dušan Vlahović, Metro
foto: Screenshot

U svakom slučaju ovakva kritika je mogla da dođe i ranije, zar ne?

Na primer onda kada su sa ostrva stizale informacije da bi Vlahović mogao da izabere dolazak u London. To nije bilo tako davno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track