EKSKLUZIVNO! VLAHOVIĆEV ROĐENDANSKI POKLON - JUVENTUS! Ugovor na četiri i po godine, papreno će koštati torinsku "Staru damu"
Foto: Profimedia, Shutterstock

transfer decenije

EKSKLUZIVNO! VLAHOVIĆEV ROĐENDANSKI POKLON - JUVENTUS! Ugovor na četiri i po godine, papreno će koštati torinsku "Staru damu"

Fudbal -

Srpski reprezentativac i najbolji strelac italijanske Serije A Dušan Vlahović, u petak će, na svoj 22. rođendan, i zvanično postati fudbaler najtrofejnijeg kluba na Apeninskom poluostrvu.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Vlahović će sa Juventusom potpisati ugovor na četiri i po godine, a kako su već izvestili italijanski mediji, Fjorentini će za obeštećenje pripasti čak 75 miliona evra.

Međutim, kada se uzme u obzir Vlahovićeva godišnja plata, premije, kao i predviđeni bonusi, ukoliko budu ostvareni, čelnike torinske "Stare dame" srpski golgeter mogao bi ukupno da košta i do paprenih 150 miliona evra!

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli, potomak slavne porodice koja stoji iza najvećeg italijanskog automobilskog giganta Fijata, ipak ima razloga za veliko zadovoljstvo posle uspešno obavljenog posla oko kupovine najskupljeg srpskog fudbalera u istoriji.

Dušan Vlahović
foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Čelnici Juvenrtusa odavno su "targetirali" Vlahovića i naposletku su posle duge sage oko dalje karijere bivšeg fudbalera Partizana, posle njegovih fantastičnih partija u klubu iz Firence, iz svega izašli kao veliki pobednici, iako je donedavno izgledalo da su klubovi iz engleske Premijer lige, pogotovo ljuti rivali iz severnog Londona Arsenal i Totenhem, bili u prednosti za dragoceni potpis izvarednog srpskog centarfora, jednog od najtraženijih mladih napadača u Evropi.

Juventus se ove sezone na domaćoj sceni suočava sa brojnim poteškoćama, ali je zato veoma uspešan u Evropi i u osmini finala Lige šampiona ekipu iz Torina očekuje dvoboj sa španskim Viljarealom, u kome je apsolutni favorit. Sa Vlahovićem u napadu, Juve planira brzo da povrati primat u Italiji, ali i da pokuša konačno da osvoji treću titulu prvaka Evrope, s obzirom da imaju najviše poraza u finalima, čak šest.

Kurir sport/ Lazar Delić

Bonus video:

06:14

KAKVE REČI O PIKSIJU! Nađ i Iliev RASPAMEĆENI potezima Stojkovića: UJEDINIO JE FUDBAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track