BIVŠEM TRENERU PARTIZANA PRETI ROBIJA: Optužen za seksualna zlostavljanja! Nekoliko žena iznelo STRAŠNE DETALJE
Foto: Profimedia

Teške optužbe

BIVŠEM TRENERU PARTIZANA PRETI ROBIJA: Optužen za seksualna zlostavljanja! Nekoliko žena iznelo STRAŠNE DETALJE

Fudbal -

Bivši trener Čelsija, Partizana i reprezentacije Izraela Avram Grant mogao bi da završi iza rešetaka na višegodišnjoj robiji.

Granta su u emisiji "Izlaganja" na izraelskoj televiziji optužile žene da ih je ucenjivao, uznemiravao i prisiljavao na seksualne odnose.

U istrazi se nalazi ispovest jedne mlade žene koja je od Granta tražila pomoć u pronalaženju posla. Ona je u svom svedočenju tvrdila da ju je poznati trener pozvao u stan u Tel Avivu i da ju je tokom sastanka zgrabio i počeo da ljubi, iako mu je ona govorila da nije zaniteresovana. Grantu to odbijanje nije ništa značilo već je njenu ruku stavljao na svoj intimni deo tela. Da stvar bude još gora, sledeće čega se devojka seća sa tog sastanka je da se ujutru probudila i zatekla trenera potpuno nagog pored sebe.

Drugo svedočenje govori o odnosu Granta sa devojkom koji se desio van Izraela. Ovo zlodelo dogodilo se u jednom hotelu, van Izraela. Tada je fudbalski trener došao u sobu svoje žrtve i prisiljavao je na seksualne odnose. Kako je bio odbijen, on se skinuo, povukao je devojku za ruku i ubedio je obećanjima o poslu da ipak stupi sa njim u seksualni odnos. Žrtva je napomenula da je mnogo puta izgovarala "ne, ne", ali da se Grant nije smirivao dok nije ispunila njegove želje.

U još jednom svedočenju, Grantova žrtva bila je poznata medijska žena. Ona je otkrila da joj je trener slao poruke sa "romantičnim i seksualnim značenjem", ali i uznemirujuće poruke tokom noći. Ove radnje su se nastavile uprkos njenim odbijanjima i protestima, jer je profesionalno bila povređena Grantovom pričom da će, ukoliko pristane na seksualne odnose, dobiti ekskluzivne informacije iz sveta fudbala. Ona je rekla da nakon što ga je odbila Grant više nije zainteresovan za profesionalni deo posla.

Druga sportska novinarka, međutim, pored poruka došla je u Grantovu blizinu, pa je morala šamaranjem da se brani od njegovih nasrtaja. Takođe, jedna mlada konobarica dobila je ponudu da putuje sa izraelskom reprezentacijom i da bude sa Grantom u sobi na tom putovanju. Kada ga je ona odbila počele su da stižu dosadne telefonske poruke u kojima ju je optužio za poraz nacionalnog tima, jer nije putovala na taj meč.

Osim svega ovog navedenog u emisiji "Izlaganje", istraga uključuje svedočenja raznih novinarki i žena iz produkcijskih timova koje su rekle da ih je Grant verbalno uznemiravao i kroz ponovljene telefonske pozive i poruke, iako mu se nisu javljale ili su od njega tražile da prestane.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track