STVARNO NEOBIČAN FUDBALER, ZVEZDIN MIRKO IVANIĆ: Na pripremama u Turskoj opušta se uz DOSTOJEVSKOG i "ZLOČIN I KAZNU" (VIDEO)
Foto: www.crvenazvezdafk.com, Printscreen

radi na sebi

STVARNO NEOBIČAN FUDBALER, ZVEZDIN MIRKO IVANIĆ: Na pripremama u Turskoj opušta se uz DOSTOJEVSKOG i "ZLOČIN I KAZNU" (VIDEO)

Fudbal -

Vezni igrač crveno-belih zna kako da iskoristi slobodno vreme

Mirko Ivanić bio je najkonstantniji igrač Crvene zvezde tokom jesenjeg dela sezone. Odigrao je sve utakmice za crveno-bele, kako u Superligi i kupu, tako i u Evropi. Ukupno 34.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Vredno radi Mirko Ivanić na pripremama u Turskoj u Beleku. Ono što fudbalerima najteže pada jeste odvojenost od porodica i najdražih. Međutim, cilj je titula tako da su svi u Crvenoj zvezdi svesni da određene stvari moraju i da se žrtvuju.

Mirko Ivanić je jedan od retkih fudbalera koji slobodno vreme ne koristi za igranje video igara, ili gledanje filmova i serija. Opušta se uz remek delo književnosti, ruski klasik Fjodora Mihailoviča Dostojevskog.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Nisam fokusiran samo na teren ovde u Turskoj. Trenutno čitam "Zločin i kaznu". Prezadovoljan sam knjigom, preporučio bih je svakome. Nisam je čitao u srednjoj školi, kada je bilo vreme za to, ali mislim da ovu knjigu ne bih ni razumeo sa 17 ili 18 godina - rekao je Mirko Ivanić za Zvezda TV, a onda dodao:

- Slobodno vreme ovde na pripremama koristimo za saunu, spa, masaže, da odemo do grada... Monotonija je na pripremama, ali znamo zbog čega smo došli.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mirko Ivanić nije propustio nijednu utakmicu crveno-belih prošle takmičarske godine, a kada na to dodamo i poslednjih šest mečeva iz prethodne sezone, dolazimo do broja od 40 uzastopnih mečeva u dresu kluba. Da je Ivanić jedan od najvažnijih šrafova mašinerije Dejana Stankovića govori i podatak da je iskusni vezni igrač na čak 23 utakmice ove sezone odigrao svih 90 minuta, dok je na svega 11 mečeva ulazio sa klupe ili bivao zamenjen.

Poslednji put se našao van terena 25. aprila 2021. godine kada se Zvezda sastala sa Inđijom u nacionalnom šampionatu, a vezni fudbaler nije ulazio u igru. Od početka sezone, Ivanić je na terenu proveo ukupno 2.763 minuta u svim takmičenjima, i uz to upisao i 13 golova i 5 asistencija.

Krajem oktobra 2021. Mirko Ivanić produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track