RALF RAGNIK OTKRIO: I situacija sa Grinvudom uticala na ostanak Lingarda
Foto: Profimedia

KONFERENCIJA

RALF RAGNIK OTKRIO: I situacija sa Grinvudom uticala na ostanak Lingarda

Fudbal -

Suspenzija Mejsona Grinvuda u Mančester junajtedu odigrala je ulogu u odluci kluba da zadrži Džesija Lingarda do kraja sezone, izjavio je danas trener fudbalera Junajteda Ralf Rangnik.

Grinvud je juče pušten iz pritvora uz kauciju nakon što ga je policija ispitala zbog sumnji da je napao i silovao jednu ženu, a Junajted je saopštio da 20-godišnji napadač "neće trenirati ni igrati za klub do daljeg".

Lingard je želeo da napusti Junajted pre kraja januarskog prelaznog roka i za njega su navodno bili zainteresovani Njukasl i Vest Hem. Medjutim, Rangnik je izjavio da je uprava Junajteda promenila stav prema Lingardu.

"Uprava kluba me je u ponedeljak posle podne obavestila da žele da Lingard ostane. Za mene je to bila odluka koju u potpunosti mogu da razumem i prihvatim", rekao je Rangnik.

"Dakle, dve stvari su bile u pitanju. Jedna je da smo očigledno imali problema sa Mejsonom Grinvudom, a druga to što klub nije mogao da postigne dogovor ni sa jednim drugim klubom", dodao je on.

Rangnik je naveo da je Lingard tražio nekoliko slobodnih dana "da bi razbistrio glavu" i da će zbog toga propustiti sutrašnji meč protiv Midlsbroa u četvrtom kolu FA kupa.

Edinson Kavani će takodje propustiti meč pošto je dobio produženi odmor posle nastupa za Urugvaj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali bi Pol Pogba mogao da počne meč nakon što se oporavio od povrede.

Francuski fudbaler je van terena od novembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track