KO ĆE BITI PARTNER VLAHOVIĆU NA DEBIJU: Dibala u boljoj poziciji od Morate, Italijani otkrili nove detalje dolaska u JUVENTUS
Foto: Twitter/JuventusFC, EPA/Facundo Arrizabalaga, Profimedia

veliki dan

KO ĆE BITI PARTNER VLAHOVIĆU NA DEBIJU: Dibala u boljoj poziciji od Morate, Italijani otkrili nove detalje dolaska u JUVENTUS

Fudbal -

Verona dolazi na stadion "Alijanc" u Torinu, utakmica sutra u 20.45 sati

Dušan Vlahović debitovaće u nedelju za Juventus u utakmici protiv Verone (20.45). Stadion "Alijanc" pozdraviće svoje skupo pojačanje, a trener Juvea Masimilijano Alegri veruje da će mladi Srbin nastaviti golgeterski niz iz Fjorentine.

Dušan Vlahović
foto: Printskrin/Jutjub

Dušan Vlahović trenutno deli prvo mesto na listi strelaca u Seriji A sa Ćirom Imobileom iz Lacija. Obojica su postigli po 17 pogodaka.

Paolo Dibala
foto: Profimedia

Sve oči italijanske sportske javnosti uprte su u Dušana Vlahovića, pa se tamošnji novinari pitaju koju će formaciju forsirati trener Masimilijano Alegri, odnosno ko će biti partner u napadu snažnom Srbinu. Hoće li to biti Alvaro Morata ili Paulo Dibala? Isto tako, nisu sigurni u kojoj formaciji će igrati Juventus, da li u sistemu 4-3-1-2 ili 4-2-3-1. Italijanski mediji smatraju da je Dibala bliži startnoj postavi i pišu da bi bio idealna podrška Dušanu Vlahoviću.

Alvaro Morata
foto: Profimedia

Torinski list "Tutosport" donosi i nove detalje vezane za transfer Srbina u Juventus. Otkrivaju da porodica Anjeli nije bila sigurna da li transfer može da se realizuje u januaru, jer su čelnici Fjorentine zatezali sa obeštećenjem i želeći da izvuku što više novca. Totenhem je u startu imao bolju pregovaračku poziciju, nudio veći novac, što se čak i svidelo menadžerima Vlahovića, međutim, na kraju je fudbaler doneo konačnu odluku, da pređe u Juventus.

Najvažniju ulogu u transferu Vlahovića u Juventus odigrali su direktori kluba iz Torina, generalni Mauricio Arivabene i sportski Federiko Kerubini. Tandem menadžera "bjanko-nera" je za nekoliko dana postigao dogovor sa Rokom Komisoom, predsednikom Fjorentine, kada je i utanačena konačna cena transfera koji je iznosio više od 80.000.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track