MLADI REPREZENTATIVAC SRBIJE POTPISAO ZA RIJEKU: Golman Trajala iz Kruševca Aleksa Todorović otišao u Hrvatsku
Foto: FK. Trajal

transfer

MLADI REPREZENTATIVAC SRBIJE POTPISAO ZA RIJEKU: Golman Trajala iz Kruševca Aleksa Todorović otišao u Hrvatsku

Fudbal -

Dosadašnji golman Trajala iz Kruševca, člana Srpske lige – Istok, i jedan od najtalentovanijih mladih čuvara mreže u našoj zemlji Aleksa Todorović (18) prešao je u profesionalce.

Prve fudbalske korake mladi Aleksa je načinio u svom rodnom selu Dvorasnu, kod Kruševcu, za koji je počeo da igra kao napadač. Svoje znanje je nadogradio u maloj školi fudbala OFK Knez Lazar, a zatim je u mlađim uzrasnim kategorijama nastupao za Trajal. Karijeru je nastavio u Napretku iz Kruševca, a po povratku u Trajal ustalio se na poziciji broj 1. Mlađani golman je sa samo 16 i po godina debitovao u Prvoj ligi Srbije u sezoni 2019 – 2020 i bio najmlađi igrač u tom rangu takmičenja.

1 / 3 Foto: FK. Trajal

Svojim sjajnim odbranama privukao je interesovanja brojnih srpskih i evropskih klubova, kao npr. Anderlehta, Strazbura i Kelna, ali se opredelio za destinaciju na severnom Jadranu. Zapažen je još kao pionir, pa mu mnogi predviđaju veliku karijeru, poput Manuela Nojera, koji je postao uzor mlađanom Kruševljaninu, kojeg Aleksa smatra najmodernijim i najkompletnijim golmanom na planeti.

Sa Riječanim je bio u višemesečnim kontaktima, upoznao novu sredinu, sa klubom sa Kantride našao zajednički jezik i potpisao prvi profesionalni ugovor.

Rijeka je, posle Dinama i Hajduka, najpoznatiji i najuspešniji hrvatski klub, kojem je već pristupio i novopečeni reprezentativac Srbije – defanzivac Sava Aranđel Čestić.

Ž. M./ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track