SRBIN NAJBOLJI U EVROPI! Piksi ovo MORA da iskoristi: Niko kao Filip!
Foto: Profimedia

BRAVO

SRBIN NAJBOLJI U EVROPI! Piksi ovo MORA da iskoristi: Niko kao Filip!

Fudbal -

Fudbaler Ajantrahta i reprezentacije Srbije Filip Kostić najbolji je u Evropi po jednom parametru.

Preciznijes statistika se odnosi na tzv. Lige petice( Engleska, Italija, Španija, Nemačka i Francuska)

Srpski fudbaler u Ajntrahtu igra nešto ofanzivnije nego u nacionalnoj selekciji ( gde dejstvuje po levoj strani) na mestu krilnog napadača i igrač je sa najviše centaršuteva iz igre u Evropi.

Prema pouzdanim statističarima, srpski internacionalac je igrač koji najviše puta u proseku centrira iz otvorene igre, odnosno ne iz prekida.

U tome je u Evropi najuspešniji i zato nije čudo što je i minulog leta bio nadomak velikog transfera u Italiju, koji se izjalovio uz njegov nesporazum sa klubom.

Filip Kostić
foto: Profimedia

Kostić, koji od 2018. igra u Ajntrahtu, a od 2014. Nemačku (ranije za Štutgart i Hamburg) ima u proseku 2,1 centaršut, ispred levog "spoljnjeg" Hofenhajma Davida Rauma (23), koji ih ima 1,7, kao i jednog od važnijih igrača Lajpciga, Anhelina (1,6).

I zbog ovoga, trenutna cena Kragujevčanina je na specijalizovanom portalu Transfermarkt procenjena na tačno 20 miliona evra i ostaje da se vidi da li će Ajntraht uskoro "naplatiti" njegov kvalitet prodajom.

Nekadašnji igrač Radničkog 1923 ima ugovor sa klubom iz Franfkurta do juna 2023, a ove sezone je u 23 odigrane utakmice ostvario čak 10 asistencija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track