VELIKI PROVOKATOR IDE U DRUGI NAJVEĆI SRPSKI GRAD! Šaćiri koji je pokazivao DVOGLAVOG ORLA karijeru nastavlja u Čikagu!
Foto: EPA/Martin Divisek, Starsport

biće vrlo interesantno

VELIKI PROVOKATOR IDE U DRUGI NAJVEĆI SRPSKI GRAD! Šaćiri koji je pokazivao DVOGLAVOG ORLA karijeru nastavlja u Čikagu!

Fudbal -

Džerdan Šaćiri, švajcarski reprezentativac rođen na Kosmetu, karijeru će nastaviti u Americi, tačnije klubu Čikago Fajer.

Nakon bogate karijere u Evropi i nastupa za velikane poput Liverpula, Intera, Bajerna, Liona Šaćiri je rešio da svoju sreću potraži na drugom kontinentu.

Možda pomalo i neočekivana vest s obzirom da je upravo u Francuskoj Šaćiri podsetio na najbolje dane i pokazao da još uvek ima kvalitet za "lige petice".

Zanimljivo je da je Čikago drugi grad na svetu prema broju Srba, sa preko 300.000 ljudi koji se tako izjašnjavaju, odnosno one druge grupe koja nije deo popisa,a sobzirom na opšte poznate stavove " Švajcarca" biće zanimljivo kako će ga primiti.

Vredno pomena je da su uspešno dres Čikaga poslednjih godina upravo nosila dva srpska fudbalera, oni su bili zvezde tima i imali veliku podršku. U pitanju je aktuelni lider Crvene zvezde, Aleksandar Katai, koji je zbog rasističkog ispada svoje supruge bio prinuđen da napusti MLS, dok je sa ništa manjim uspehom karijeru u tom klubu gradio i Luka Stojanović, neostvarena želja navijača Partizana, ali i dete fudbalske akademije crno-belih.

Džerdan Šaćiri
foto: Profimedia

Ljubiteljima fudbala u Srbiji Šaćiri je sigurno ostao upamćen u negativnom kontekstu. Naime, on je nakon postignuti pogotka za Švajcarsku protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. gol proslavio pokazivanjem "orla", što je simbol sa albanske zastave.

Kasnije je taj trend pokupilo još nekolicina fudbalera, uglavnom njegove kolege iz nacionalne selekcije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track