OTKAZ SRBINU, ZNAČIO BI BANKROT ZA ENGLESKI KLUB: Teški dani za Paunovića i Reding, pat pozicija između dve strane!
Foto: Profimedia

engleska

OTKAZ SRBINU, ZNAČIO BI BANKROT ZA ENGLESKI KLUB: Teški dani za Paunovića i Reding, pat pozicija između dve strane!

Fudbal -

Srpski stručnjak ima godišnju platu od 606.000 evra

Engleski mediji uveliko spekulišu ko bi mogao da zameni Veljka Paunovića na mestu menadžera Redinga, ali uprava kluba ne razmišlja o otkazu srpskom treneru. Razlog su finansije, jer bi otkazom Paunoviću Reding rizikovao gašenje!

Veljko Paunović
foto: Profimedia

Spekulišu engleski mediji sa imenima potencijalnih naslednika Veljka Paunovića. Pominju se Nil Vornok, Mik Mekarti, Gari Monk, Ajrton Karanka, Alan Perdju... Navijači su ljuti na Srbina, žele njegovu ostavku, čak su i hteli tokom vikenda da se fizički obračunaju sa njim, upavši na teren posle poraza od Koventrija (2:3) na domaćem terenu. Ali Veljko Paunović nema nameru da ustukne, želi da se bori.

Reding je zbog problema sa finansijama već kažnjen sa oduzimanjem šest bodova, jer je u prethodnim sezonama trošio više novca, nego što je bilo dozvoljeno. U slučaju da uprava kluba da otkaz Veljku Paunoviću, morali bi da mu isplate polovinu plate. Srbin ima ugovor do kraja sezone sa Redingom, a godišnje zarađuje 725.000 funti, odnosno 606.000 evra. S obzirom da u kasi Redinga nema novca, svaki novi dug bilo bi stavljanje omče na vrat klubu.

Veljko Paunović
foto: Profimedia

Reding je trenutno na 21. mestu Čempionšipa u opasnoj zoni ispadanja sa svega 22 boda. Prvi klub iznad crte je Hal, koji ima deset bodova više. Nova prilikaza iskupljenje Veljka Paunovića je večeras, na gostovanju ekipi Piterboroa od 20.45 časova. Čini se nemoguća misija za nekadašnjeg selektora "zlatnih prilića" sa SP na Novom Zelandu 2015. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track