GOREĆE NIŠ! VEČITI DERBI U FINALU KUPA: Partizan na krilima Grobara srušio FMP! Fantastični Kevin Panter ukrotio sjajne pantere!
Foto: Starsport

BITKA ZA FINALE

GOREĆE NIŠ! VEČITI DERBI U FINALU KUPA: Partizan na krilima Grobara srušio FMP! Fantastični Kevin Panter ukrotio sjajne pantere!

Košarka -

U finalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se Crvena zvezda i Partizan!

Partizan je pobedio FMP u drugom meču polufinala sa 92:89. U fantastičnoj utakmici u Nišu, crno-beli su bili bolji rival i na kraju su zasluženo slavili. FMP se nije predavao ni kada je gubio 12 razlike na dva minuta pre kraja!

Na kraju su panteri čudesnom završnicom došli i do šanse da izbore produžetak! Nerandžić je pokušao iz teške pozicije da obezbedi svom timu dodatnih pet minuta, ali lopta je ostala na obruču.

00:45

Slavlje navijača i igrača Partizana

Utakmicu za pamćenje odigrali su Panter i Džons! Bek Partizana ubacio je 29 poena, isto koliko i plej FMP koji je uz to imao i nestvarnih 13 asistencija.

Finalni meč Crvena zvezda - Partizan igra se u nedelju od 21 čas.

1 / 8 Foto: Starsport

Ovako je izgledao tok duela:

Prišao je FMP na 82:77, ali je Panter trojkom ponovo doneo Partizanu osetniju prednost. I još jedna! Panter je na 29 poena, a Partizan na plus 12! Međutim, FMP se vratio u finišu i došao na minus dva na osam sekundi pre kraja, ali je ostao bez snage za potpuni preokret.

Panterima iz Železnik će biti potrebno čudo kako bi došli do finala. Partizan ima deset poena viška, četiri minuta pre kraja meča.

Novo uvredljivo skandiranje navijača Partizana na račun Nebojše Čovića.

Odgovor je usledio od strane Daglasa Mura. Njegova trojka vratila je Partizan na plus deset - 77:67.

Odličan početak četvrtog kvartala za tim iz Železnika! FMP je serijom 5:0 (pet poena Džonsa), naterao Željka Obradovića za zatraži tajm-aut.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Na kraju trećeg kvartala Partizan ima plus 13. Trojkom Dangubića uz zvuk sirene, crno-beli su došli do lepog kapitala pred završnih deset minuta - 73:60.

Novi problem za Partizan! U svlačionicu je otišao i Mur. Razlog - povreda! Posle nekoliko minuta Mur se, ipak, vratio na teren.

Ne predaje se FMP, ali crno-beli drže kontrolu nad igrom (61:49). Tri stranaca igra fantastično - Panter, Mur i Ledej.

TREĆA ČETVRTINA:

Odlična igra Partizana u završnici prvog poluvremena! Kevin Panter je potpuno nerešiva enigma za odbranu FMP. Ubacio je već 17 poena! Prati ga i sjajni Mur koji je dodao 12 poena. Na poluvremenu Partizan ima prednost - 52:43.

Smailagić se vratio iz svlačionice, ali je u duksu i primetno otežano hoda.

Alen Smailagić
foto: Kurir sport

Pršti na sve strane. Izuzetno polufinale! FMP je vodio četiri razlike, ali Partizan serijom 7:0 dolazi do prednosti i primorava Nenada Stefanovića da zatraži prvi tajm-aut.

Džons i Panter su najzapaženiji akteri u Čairu. Bek Partizana ubacio je 10 poena, a plej FMP ima 11 poena. Džons ima i neverovatnih 7 asistencija!

DRUGA ČETVRTINA

Prvi kvartal rešila je u svoju korist ekipa iz predragađa Beograda - 24:21

Odličan meč gledamo u Čairu! FMP na isteku devetog minuta vodi 22:18.

Počelo je izuzetno agresivno u odbrani od strane oba tima. Čini se da nas očekuje velika borba! Posle četiri minuta igre Partizan vodi 7:6.

Alen Smailagić morao je u svlačionicu zbog povrede već posle tri minuta! Centar crno-belih završio je na parketu posle duela sa Džonsom, a bolna grimasa govorila je će teško nastaviti meč. Veliki problem za Partizan!

Alen Smailagić
foto: Starsport
Alen Smailagić
foto: Starsport

PRVA ČETVRTINA:

ZAŠTITNA OGRADA KOD KLUPE FMP

FMP
foto: Kurir sport

Atmosfera u Čairu je fantastična! Tribine su već sada ispunjene do poslednjeg mesta, pa će Partizan imati veliku podršku! Senku na podršku, bacile su uvrede navijača Partizana usmerene ka Vesni i Nebojši Čoviću.

00:45

Partizan ima veliku podršku navijača u Nišu

Matijas Lesor nalazi se u sastavu Partizana za ovaj meč (nije bio među 12 igrača na četvrtfinalu)

Ko će biti rival Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća biće poznato posle drugog polufinala u kome se sastaju Partizan i FMP.

Partizan ima ulogu favorita, ali crno-belima neće biti lako protiv poletne ekipe iz Železnika. FMP igra odlično ove sezone i već je dva puta pošteno namučio Partizan. Crno-beli su trijumfovali sa pet i šest poena razlike.

Partizan
foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Izabranici Željka Obradovića imali su pratkično trening u četvrtfinalu gde im je rival bio Borac iz Zemuna (101:48). FMP je neočekivano ubedljivo slavio protiv Borca (88:77)

Podsećamo, Zvezda je u prvom polufinalu pobedila Megu mnogo lakše nego što se očekivalo (72:53).

KUP RADIVOJA KORAĆA

- polufinale -

Crvena zvezda - Mega 72:53

Partizan - FMP 21.00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track