PROSLAVLJENI GOLMAN VERUJE U SVOJ PARTIZAN: Prvo Sparta, pa onda pobeda na Marakani i TITULA!
Foto: Printscreen

optimista

PROSLAVLJENI GOLMAN VERUJE U SVOJ PARTIZAN: Prvo Sparta, pa onda pobeda na Marakani i TITULA!

Fudbal -

Fudbalere Partizana večeras očekuje težak duel protiv Sparte u Ligi konferencija, a ni nakon tog meča neće imati mnogo vremena za odmor, jer već u nedelju sledi "večiti derbi".

Partizan prvu utakmicu igra na sovm stadionu koji će verovatno biti ispunjen, a podršku crno-beli dobijaju i od nekadašnjeg golmana, Ivice Kralja.

On je govorio za Meridian sport o Partizanu, derbiju, Dušanu Vlahoviću i brojnim drugim temama.

Za početak - ona najaktuelnija: Sparta.

- Jeste malo nezgodan momenat za Partizan, ali privilegija je igrati evropske utakmice. Imamo dobar rezultat iz prvog meča, nadam se da ćemo ga odbraniti i uspeti da se plasiramo u osminu finala Lige konferencija - rekao je Kralj za Meridian sport.

Crno-beli nisu dogurali tako daleko od 2005, kada je njegova generacija eliminisana od CSKA u Kupu UEFA.

- Tako je. Zato je ovo lepa prilika da se zabeleži rezultat koji će ostati upamćen u istoriji kluba. Uz svo poštovanje prema rivalu kao što je Sparta, verujem da naši momci imaju veći kvalitet i da će to pokazati na terenu.

Posle Sparte sledi duel na Marakani. Odavno nije bila ovako uzavrela atmosfera pred derbi, a svoja očekivanja izneo je i Kralj.

- Očekujem sjajan ambijent i pun stadion. Imamo tih pet bodova prednosti koji nam daju za pravo da verujemo da ćemo na kraju sezone biti prvaci. Verujem u tim koji imamo, u stručni štab sa Aleksandrom Stanojevićem i ubeđen sam da ćemo na Marakanu izaći da pobedimo i približimo se osvajanju trofeja. Nadam se i da će naši navijači doći u velikom broju i da će to biti praznik fudbala.

Mnogi komentarišu da je odbrana Partizana najslabiji deo tima po igračkom kvalitetu i imenima, ali legenda crno-belih nije saglasna sa tim.

- To mogu da kažu samo nestručni ljudi. Ne verujem da su fudbalski pismeni. Rezultati govore sve. Na 23 utakmice naša odbrana je kapitulirala samo šest puta u Superligi. Imena ne igraju fudbal. Naši defanzivci se često i upisuju u strelce. Verujem u njih i naše golmane. Koji god da bude branio, da li Popović ili Stevanović, navijači Partizana mogu mirno da spavaju. Lukač je tu da im pomogne svojim iskustvom.

Prokomentarisao je Kralj i aktuelne golmane crno-belih.

- Popović ima sezonu iza sebe. Reč je o jednom od najperspektivnijih golmana u zemlji. Nemam ja šta njemu mnogo da kažem što bi se razlikovalo u odnosu na prethodne utakmice. Mogu slobodno da kažem da mu predviđam i sjajnu reprezentativnu karijeru i da verujem da će možda već na Mundijalu u Kataru biti deo reprezentacije. Pohvalio bih i Stevanovića, koji je takođe odličan golman. Primio je samo jedan gol na 13 utakmica.

Nedavno je Stevanović izjavio da mu je upravo Kralj bio idol, a šta na to kaže Ivica?

- Bogami, ostarilo se onda. Lepo je to čuti, svi smo imali idole kad smo odrastali i počinjali da se bavimo fudbalom.

Partizanovo dete Dušan Vlahović zaludeo je Apenine i Evropu. Nedavnim golom u Ligi šampiona pokupio je brojne simpatije, pa i Darka Kovačevića. A, šta o njemu misli Kralj?

- Imao je fantastičnu sezonu iza sebe, nastavio sjajno u ovoj. Njegov dolazak u Juventus je bio najveći transfer u svetu ove zime. Mlad je otišao u Italiju, ali sa sobom poneo sjajne radne navike, radnu etiku i spremnost da uči i bude bolji. Ušao je u jedan sjajan sistem i možemo samo da mu poželimo da nastavi ovako, da ga zaobiđu povrede i da nas sve čini radosnima. Moram da pohvalim i druge asove koji su izašli iz naše škole. Nastasić, Mitrović, Milenković, Pavlović, Lukić… Svi oni su bili deo velike pobede u Lisabonu protiv Portugala.

Na treninzima reprezentacije morao je Kralj na megdan Savi Miloševiću, Peđi Mijatoviću, Darku Kovačeviću. Srbija sada ima Mitrovića, Vlahovića i Jovića. Koja trojka je opasnija?

- Možda bi ova trojica koje ste prve naveli mogla da odgovore na ovo pitanje. Šalu na stranu, odavno nismo imali ovakvu situaciju u reprezentaciji. Da selektor Stojković ima slatke muke koga da stavi, kako da ih uklopi. Kao što je bilo minuta i za Peđu, Savu i Darka, tako će biti i za njih trojicu. Imaćemo pripremne mečeve za Katar, treba da vidimo žreb i kakvi će biti rivali. Ponosni smo što su naši. Jović je u Realu, Vlahović u Juventusu, a Mitrović je u Fulamu ubedljivo najbolji strelac Čempionšipa. Neka strahuju golmani protivničkih ekipa - zaključio je Kralj na kraju razgovora za Meridian sport.

Kurir sport/Meridian sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track