RUSIJA BEZ BARAŽA ZA MUNDIJAL? Fifa zabrinuta zbog situacije u Ukrajini
Foto: Profimedia

KATAR 2022

RUSIJA BEZ BARAŽA ZA MUNDIJAL? Fifa zabrinuta zbog situacije u Ukrajini

Fudbal -

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino izjavio je danas da je zabrinut zbog situacije nakon što je Rusija pokrenula vojnu intervenciju u Ukrajini.

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino izjavio je danas da je zabrinut zbog situacije nakon što je Rusija pokrenula vojnu intervenciju u Ukrajini.

"Bio sam šokiran onim što sam video. Zabrinut sam zbog ove situacije. Fifa osuđuje rusku upotrebu sile. Nasilje nikada nije rešenje. Pozivamo sve aktere da obnove mir kroz konstruktivan dijalog", rekao je Infantino.

Infantino, medjutim, nije govorio o mečevima baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru koji bi trebalo da se igraju u Rusiji u martu.

Poljski, češki i švedski fudbalski savezi složni su oko toga da ne žele gostovati u Rusiji u sklopu dokvalifikacija za odlazak na Mundijal, prenela je agencija Hina.

Tačno za mesec dana, 24. marta, Poljska bi trebalo da gostuje Rusiji u Moskvi, dok bi u slučaju pobede ruski fudbaleri bili domaćini i 29. marta kada bi igrali ključnu utakmicu za odlazak na SP protiv pobednika meča Švedske i Češke koji se igra u Stokholmu.

"Nezamislivo je da za nekoliko nedelja igramo fudbalsku utakmicu u Rusiji. Kako sada stvari stoje nema želje za tim. U ovom trenutku su misli s ukrajinskim prijateljima", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Švedske Karl Erik Nilson.

Nekoliko sati kasnije priključili su mu se i vodeći ljudi poljskog i češkog fudbalskog saveta koji su odbili da igraju u Rusiji u ovakvim okolnostima.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je za petak sazvala vanredni sastanak, a agencija Asošiejted pres danas je navela saznanje da Sankt Peterburg neće biti domaćin finala Lige šampiona 28. maja.

Kako je naveo neimenovani izvor agencije, na sastanku u petak biće potvrdjena odluka o premeštanju finalne utakmice najelitnijeg evropskog takmičenja.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track