KAKVA PORUKA MITROVIĆA PARTIZANU: Možda se Stanojeviću nije svidela moja prognoza, ali ponoviću je - MOŽETE DO FINALA!
Foto: Starsport

prati crno-bele

KAKVA PORUKA MITROVIĆA PARTIZANU: Možda se Stanojeviću nije svidela moja prognoza, ali ponoviću je - MOŽETE DO FINALA!

Fudbal -

Nekadašnji napadač Partizana Aleksandar Mitrović i sada, iako i sam ima puno profesionalnih i pritavnih obaveza prati rezultate i igru kluba u kojem je ponikao.

Nakon pobede crno-belih protiv Sparte i plasmana u osminu finala Lige konferencije, centarfor Fulama je poručio da veruje u dolazak Partizana u finale tog takmičenja.

- Ostajem pri onom što sam kazao, Partizan može do finala Lige konferencije. Kao Partizanovo dete učen sam da stremim najvišim ciljevima. Nama su trofeji obaveza u svakom takmičenju u kome se pojavimo. Tako smo vaspitavani od malena i to se ne menja bez obzira na godine, rivala ili status. Čak i da smo se plasirali u Ligu šampiona opet bih isto govorio. Pogotovo u Ligi konferencija, gde razlike među ekipama nisu drastične. Stvarno svako svakog može da pobedi, tu vidim šansu Partizana - rekao je Mitrović za "Mocart sport".

Partizan će protivnika u osmini finala saznati na žrebu koji se održava od 13 časova, a potencijalni protivnici su Roma, Ren, Fejnord, AZ, Gent, Kopenhagen, Bazel i Lask.

- Nijedan tim me tokom ove sezone nije uverio da toliko odskače kvalitetom da bi mogao bez problema da nas savlada. Naravno, reč je o sjajnim ekipama, ali i Partizan je toliko napredovao, može ravnopravno da se takmiči sa mnogima. Osim toga, igraju se samo dve utakmice. Sve je moguće.

Rekorder Čempionšipa se osvrnuo i na rad Aleksandra Stanojevića.

- Sve što vidimo ove sezone posledica je njegovog rada. Tačno se primećuje trenerski pečat. Ovaj Partizan je prototip Stanojevićevog fudbalskog opredeljenja: stabilan, agresivan, intenzivan, takmičarski nastrojen. Demonstrirao je značenje pojma „čvrsta ruka“. I da, ponoviću, uveren sam da može do finala Lige konferencije. Što da ne? Moramo da verujemo. Znam, možda mu nije bilo pravo posle moje prve prognoze, ali ga i tu razumem, želeo je da rastereti ekipu, fokusira se na prvi naredni meč, što je princip koji uvek daje rezultat.

Crno-beli će u nedelju 27. februara gostovati Crvenoj zvezdi u 166. večitom derbiju.

- Biće sjajan fudbal, bar se nadam na osnovu činjenice da će se prvi put otkako ja pratim fudbal sresti dva učesnika prolećne faze evropskih kupova. U situaciji smo da se odmaknemo na osam bodova prednosti, a to bi mogla da bude velika prednost. Kako u borbi za titulu, tako i kasnijim fazama Lige konferencije, da igra komotnije, bez straha da će ga to koštati u prvenstvu - zaključio je Aleksandar Mitrović.

Kurir sport/Mocart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track