DOBAR PUTOKAZ ZA PARTIZAN, FEJENORD JE RANJIV: Poraz rivala crno-belih na gostovanju AZ Alkmaru!
Foto: Profimedia

EREDIVIZIJA

DOBAR PUTOKAZ ZA PARTIZAN, FEJENORD JE RANJIV: Poraz rivala crno-belih na gostovanju AZ Alkmaru!

Fudbal -

Fudbaleri AZ Alkmara pobedili su ekipu Fejenorda sa 2:1 u 24. kolu holandske Eredivizije.

AZ Alkmar je u razmaku od samo 10 minuta razbio goste iz Roterdama, doduše oba gola pala su iz penala, ali su najstrože kazne stigle kao plod odličnih akcija.

U 19. minutu, jedna lopta između štopera i levog beka Fejenorda bila je dovoljna da Hendriks nema izbora i da obori napadača AZ Alkmara, a sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Karlson koji odlično gađa desni ugao za 1:0.

Samo 10 minuta kasnije, AZ je izveo novu sjajnu akciju, ovaj put po levoj strani, Vajndal je centrirao na drugu stativu, a Malasija zakasnio i povukao svog rivala za novi penal. Karlson je ponovo preuzeo odgovornost, ovaj put je promenio ugao, ali uz samu stativu, neodbranjivo za 2:0.

Samo pet minuta kasnije AZ je izveo novu sjajnu akciju, De Vit je nakon centaršuta i odbitka postigao novi pogodak, ali je iz VAR sobe stigla signalizacija da je fudbaler domaće ekipe bio u ofsajdu.

Fejenord je uspeo da se vrati u meč u 52. minutu i to uz mnogo sreće. Nakon kornera i karambola u šesnaestercu, golman AZ Alkmara je ispustio loptu pravo na nogu Gertruide koji je smanjio na 2:1.

AZ Alkmar je do kraja imao još jednu veliku priliku, Karlson je u 89. minutu ukrao loptu i prošao po desnom boku, došao do peterca, ali je njegov povratni pas u poslednjem trenutku izbio defanzivac Fejenorda.

Partizanov rival danas nije blistao i mogao je i ubedljivije da izgubi. Tim iz Roteredama napravio je korak unazad u borbi za titulu, ostao je na 51 bod, AZ je sada prišao sa 48, Ajaks ima 57, PSV 52, ali oni imaju i po meč manje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track