DRAMATIČNA TRKA PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE: Borba za prvo mesto i derbi kod kuće! Ko s kim igra do kraja, ko ima lakši raspored?
Foto: @starsport

zanimljivo

DRAMATIČNA TRKA PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE: Borba za prvo mesto i derbi kod kuće! Ko s kim igra do kraja, ko ima lakši raspored?

Fudbal -

Rezultat u 166. večitom derbiju u kome je Crvena zvezda savladala Partizan sa 2:0 dodatno je zakomplikovala borbu za titulu prvaka Srbije.

Posle 24 odigrane utakmice Partizan je prvi sa 65 bodova, Crvena zvezda ima 63 boda.

Do kraja osnovnog dela prvenstva ostala su još šest kola. Posle toga kreće plej-of sa još sedam utakmica, ali je veoma bitno biti prvi posle osnovnog dela jer to donosi i domaćinstvo u trećem večitom derbiju u sezoni.

Dva boda u ligi kakva je Superliga deluju ogromno. Međutim, utisak je da Partizan ima nešto teži raspored do kraja osnovnog dela.

PARTIZAN (65 BODOVA)

Mladost Lučani (D)

Spartak Subotica (G)

Napredak (D)

Radnik (G)

TSC (D)

Čukarički (G)

Crno-beli imaju četiri utakmice protiv rivala iz gornjeg dela tabele, to su Mladost iz Lučana, Napredak, TSC i Čukarički. Prva tri dolaze u Humsku, a Partizan gostuje samo Čukaričkom, i to u poslednjem kolu osnovnog dela.

Crveno-beli imaju samo jednu utakmicu protiv ekipe iz gornjeg dela tabele. To je Voždovac kome gostuju već u sredu. Ipak, treba reći da se praktično pola lige bori za plej-of, odnosno za jedno od prvih osam mesta. Razlika između petoplasiranog Napretka i Proletera na 13. mestu je samo pet bodova. Zvezda će igrati i protiv ekipa koje se bore za opstanak, pa i te utakmice treba veoma ozbiljno shvatiti.

Večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan, 166. večiti derbi
foto: @starsport

CRVENA ZVEZDA (63 BODA)

Voždovac (G)

Novi Pazar (D)

Metalac (G)

Kolubara (D)

Radnički Niš (G)

Radnički Kragujevac (D)

Treba reći i da u slučaju istog broja bodova prednost ima Zvezda, pošto je bolja u međusobnim duelima sa Partizanom.

Kurir sport

Bonus video:

11:04

SKANDAL VEKA! ČELNIK PARTIZANA NUDIO SUDIJI DA NAMESTI VEČITI DERBI! Šokantan poziv u 23.00 i čudesan preokret! GOREĆE SRBIJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track