RUSIJA OSTAJE BEZ MUNDIJALA U KATARU? FIFA će suspendovati Zbornaju zbog rata u Ukrajini!
Foto: AP

RIGOROZNE SANKCIJE

RUSIJA OSTAJE BEZ MUNDIJALA U KATARU? FIFA će suspendovati Zbornaju zbog rata u Ukrajini!

Fudbal -

Svetska fudbalska asocijacija FIFA, suspendovaće Rusiju do daljnjeg pošto Međunarodni olimpijski komitet (MOK) preporučuje da se ruskim i beloruskim sportistima i zvaničnicima zabrani učešće na bilo kakvim organizovanim međunarodnim takmičenjima.

Suspenzija bi značila i isključenje Rusije iz plej-ofa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo za muškarce u martu ove godine.

Fudbalskoj reprezentaciji Rusije će prema informacijama novinara Rojtersa, Sajmona Evansa, biti zabranjeno da se takmiči u baražu za Mundijal. Rusija je trebalo da 24. marta igra meč protiv Poljske, koja je već najavila da se neće nadmetati sa Rusijom zbog vojne intervencije Rusa u Ukrajini, ali prema najnovjim informacijama, ni to neće biti potrebno.

FIFA je prvobitno planirala da Rusiji omogući da se takmiči, ali bez imena, himne i zastave, ali sada se priprema drastična kazna.

MOK je pozvao sportska upravljačka tela da ne dozvole ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče zbog "kršenja olimpijskog primirja" od strane vlada tih zemalja.

Navodi se da je jedini uslov da se ova odluka promeni ako se nešto radikalno ne promeni povodom situacije u Ukrajini pre utakmice koja je zakazana za 24. mart.

Suspenzija će se takođe odnositi i na žensku fudbalsku reprezentaciju.

Kurir sport

Bonus video:

02:59

FIFA ŠALJE PARE! Podvig u Portugalu vredi 12.000.000 dolara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track