VOLITE DA GLUMITE DA STE MUDONJE! Ukrajinac poručio ruskim fudbalerima: Pokažite se u pravom životu, zaustavite RAT!
Foto: Profimedia

prozivka

VOLITE DA GLUMITE DA STE MUDONJE! Ukrajinac poručio ruskim fudbalerima: Pokažite se u pravom životu, zaustavite RAT!

Fudbal -

Napadač Vest Hema obeležio kolege iz Rusije i postavio im pitanja

Fudbaler Vest Hema i reprezentativac Ukrajine Andrej Jarmolenko (32) žestoko je poimence isprozivao najbolje ruske fudbalere zbog ćutanja, tokom vojne intervencije Rusije u Ukrajini.

Andrej Jarmolenko
foto: Profimedia

Ovaj fudbaler je na instagramu snimio videoporuku kojom se na ruskom jeziku obraća ruskim fudbalerima. Obeležio je Sergeja Ignaševiča, Alekseja Mirančuka, Vladislava Ignjatijeva, Georgija Džikiju, Denisa Čeriševa, Ilzata Ahmetova, Artema Dzjubu, Arsena Zaharjana, Andreja Aršavina i Zelimhana Bakaeva.

Jarmolenko je inače rođen u Sankt Peterburgu u Rusiji, a njegovi roditelji su iz Černjihovske oblasti koja se graniči sa Belorusijom.

- Ja sam Andrej Jarmolenko, reprezentativac Ukrajine. Rođen sam u Rusiji, ali sam odrastao u Ukrajini i smatram se 100 posto Ukrajincem. Imam pitanje za ruske fudbalere. Zašto samo ćutite kao šupci dok vaši zemljaci u mojoj zemlji ubijaju ljude, ubijaju žene, ubijaju majke, ubijaju našu decu? Sve se to događa, ali vi ništa ne govorite na to, ništa ne komentarišete...

Nastavio je Jarmolenko u istom tonu.

- Molim vas, recite mi šta bi se dogodilo kada biste vi svi zajedno, ujedinjeni, pokazali ljudima u vašoj zemlji što se događa u mojoj zemlji? Znam mnogo vas i dosta vas mi je reklo: "Ne mora biti ovako, ponašanje našeg predsednika nije u redu..."

Andrej Jarmolenko
foto: Profimedia

I onda je rešio da prozivkom izazove reakcije onih koje je obeležio.

- Pa onda, s obzirom na to da imate uticaja na ljude, pokažite to. Molim vas! Znam da neki od vas vole pokazivati da su mudonje pred kamerama. Sada pokažite muda u stvarnom životu. Hvala vam na pažnji. Slava Ukrajini - završio je Jarmolenko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track