Ivanov odveo Partizan u Ligu Evrope
Foto: KURIR

Ivanov odveo Partizan u Ligu Evrope

Fudbal -
Fudbaleri Partizana plasirali su se u Ligu Evrope, pošto su na svom terenu savladali Tromso rezultatom 1:0 (0:0)
1 / 8 Foto: KURIR

Fudbaleri Partizana izborili su plasman u Ligu Evrope pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici plej-ofa, savladali ekipu norveškog predstavnika Tromsoa sa 1:0 (0:0).

Pobedonosni pogodak postigao je Ivanov u 75. minutu.

Prvi meč pre sedam dana Partizan je u Norveškoj izgubio rezultatom 3:2, pa je prošao dalje zahvaljujući golovima postignutim na gostujućem terenu.Žreb za grupnu fazu Lige Evrope je sutra u Monaku. Takmičenje po grupama počinje 20. septembra.

PARTIZAN - TROMSO 1:0 (0:0)Stadion: Partizan, gledalaca: 15.000Sudija: Serž Žimenji (Belgija)

Strelac: Ivan Ivanov 75.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov - S. Marković (od 77. Smiljanić), Kamara - L. Marković (od 46. Zabija), S. Ilić, Tomić - Mitrović. Trener: Vladimir VermezovićTROMSO: Lekstrem - Kristijansen, Bjork, Kopinen, Sis - Drage, Mbođi, Bendiksen (od 78. Norbje), Jensen - Prijović (od 60. Andersen), Ondrašek. Trener: Per Matijas Hormo.

Meč možete pratiti uživo OVDE

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. minut - KRAJ MEČA! PARTIZAN JE U LIGI EVROPE

88. minut - Ostojić je kiksnuo, oborio Mbođija na oko 22-23 metra od gola Stojkovića. Na sreću, živi zid je odradio posao.82. minut - Opasnost ispred gola Partizana. Slobodan udarac za goste sa oko 25 metara. Drage centrira, opasno je, gužva... ništa.81. minut - Mbođi dobija žuti karton, isto kao i Mitrović.78. minut - Norbje ulazi umesto Bendiksena.77. minut - Smiljanić umesto Saše Markovića.75. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Ivanov 1:0 za Partizan!!! Korner za Partizan, Ivanov sam na pet metara šalje glavom loptu iza leđa golmana Lekstrema!73. minut - Izmena u Partizanu, umesto Saše Ilića u igri je Nikola Ninković.72. minut - Žuti karton za Sašu Markovića. Uleteo je Marković u šesnaesterac, a onda simulirao penal i dobio karton.67. minut - Sjajna prilika za Partizan. Tomić je iz slobodnog udaraca šutirao, golman Lekstrem krajnjim naporom odbranio, naleteo je Ivanov, poslao povratku ka Zabiji koji pogađa stativu. 60. minut - Izmena kod gostiju, umesto Prijovića ulazi Andersen.59. minut - Velika prilika za goste, Sis je po zemlji dodao loptu Benediksenu, koji je sa oko 16 metara neometan šutirao, ali preko gola.57. minut - Nova prilika za Partizan, ponovo je Volkov centrirao, Mitrović je izblokiran u srcu šesnaesterca gostiju.54. minut - Najveća šansa za Partizan do sada! Volkov je odlično prošao po levoj strani, centrirao, a Mitrović je sa oko pet metara glavom šutirao tik pored stative. 53. minut - Novi nalet Tromsa, čini se da su gosti agilniji na početku drugog poluvremena.52. minut - Korner za goste. Stojković otklanja opasnost.48. minut - Ponovo je Saša Marković bio opasan po gol gostiju, ali je njegov šut završio pored stative.46. minut - Partizan je izvršio prvu izmenu, umesto Lazara Markovića u igri je Zabija. Opasan nalet Partizana, ali se Mitrović našao u ofsajd poziciji.

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena označio je šut iz daljine Kamare, po ko zna koji put vezni fudbaler Partizana se oprobao. Nažalost, Partizan je najviše pretio šutevima iz daljine, bez neke izgrađene akcije, ali posle 45 minuta nije pogodio. Partizan je imao mnogo više posed lopte, bio strpljiv, ali ostaje još 45 minuta nade.39. minut - Prijović je bio u šesnaestercu Partizana, ali je izblokiran.32. minut - Volkov je nekoliko puta pokušao da probije po krilu, u jednom napadu pogodio i spoljni deo stative, ali je očigledno da je opao tempo.27. minut - Kakva bomba Saše Markovića, ali nažalost samo prečka! Preko 35 metara je bila razdaljina, a Marković je pogodio prečku. Šteta, šteta.23. minut - Inicijativa Partizana, Kamara ponovo oprobava šut, ovog puta lopta ide u okvir gola ali Lekstrem boksuje loptu.20. minut - Mitrović glavom sa oko 15 metara posle centaršuta Saše Markovića, ali bez problema za golmana Lekstrema.19. minut - Prijović ponovo u šansi da ugrozi gol Partizana. Srbin sa Švajcarskim pasošem je šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, ali je to bio lak zalogaj za Stojkovića.15. minut - Pokušao je Lazar Marković sa oko 25 metara, ali je šut bio slab.14. minut - Opasan nalet igrača u "plavom". Bendiksen je centrirao, Ondrašek promašio loptu, a Stojković intervenisao ispred Prijovića. Odmah novi napad gostiju, Prijović šutira pored gola.11. minut - Ostojić je nesmotreno igrao rukom na oko 30 metara od svog gola. Partizan mora da se čuva ovakvih situacija, jer je u prvom meču sva tri gola primio posle centaršuteva. Ovog puta odbrana je dobro reagovala.8. minut - Mitrović je u šesnaestercu gostiju, ali ne uspeva da uputi udarac.6. minut - Ondrašek je ostao 1 na 1 sa Ostojićem na oko 25 metara od gola Partizana, pokušao je da šutira, ali bio neprecizan.5. minut - Prvi izlet gostiju u šesnaesterac Partizana, ali centaršut završava u rukama golmana Stojkovića.1. minut - Partizan napada ka severnoj strani stadiona u Humskoj ulici, Oprobao je Kamara šut iz daljine, ali je bio neprecizan.

http://www.youtube.com/watch?v=5udqf0hxB4M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track