Zvezda ispala posle penala u 93. minutu

Liga Evrope

Zvezda ispala posle penala u 93. minutu

Fudbal -
Zvezda ušla u zaostavno vreme sa rezultatom 2:2 koji je vodio u Ligu Evrope, a onda je Gufran iz penala trasirao put Bordoa ka tom takmičenju
1 / 9

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su ostali bez plasmana u Ligu Evrope i ponovo ih je na tom putu zaustavio francuski tim. Bordo je bio srećniji i golom sa penala u 93. minutu uspeo da se plasira u drugo po snazi fudbalsko nadmetanje na kontinentu.

Zvezda je igrala hrabro i za to je nagrađena pod kraj prvog dela kada je Mladenović evro- golom doveo u vođstvo. Gufran i Žisu su preokrenuli rezultat, ali je Mikić u nadoknadi vremena doneo novo izjedačenje i veru da srpski klub posle 2005. godine može ponovo do Lige Evrope.

I baš kao u godini koju pominjemo, kada je Starazbur golom u poslednjem napadu eliminisao Zvezdu, Bordo je posle kontranapada i greške Makimovića i Bajkovića sa penala koji je pogodio Gufran srušio snove srpskog tima.

BORDO - CRVENA ZVEZDA 3:2

Stadion: Šaban Dalma. Gledalaca: 25.000. Sudija: Mark Klatenburg.

Strelci: Mladenović 45+2, Mikić 90 +1 za Crvenu zvezdu, a Gufran u 53. i 90+3, Žisu 70, za Bordo.

Žuti kartoni: Gufran, Moris-Belaj - Jovanović, Kasalica, Maksimović. Crveni karton: Moris-Belaj.

Bordo: Karaso, Mariano, Dos Santos, Planus, Tremulino, Sane, Sertić, Obranijak, Žusi, Moris-Belaj, Gufren.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Jovanović, Maksimović, Mladenović, Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Vešović, Milunović, Kasalica.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević - Vešović, Lazović, Milunović - Kasalica. Trener: Aleksandar Janković.

TOK MEČA

2. POLUVREME

53 - minut - Bordo je izjednačio, posle gola Gufrana iz peterca Crvene zvezde.

56 minut - Jovanović je pogodio prečku. Šutirao je sa 25 metara, ali nije bio dovoljno precizan. Zvezda i dalje ne želi da se brani.

60 minut - Veliki pritisak na odbranu Crvene zvezde, umalo da bajkovića savladaju saigrači. Slobodan udarac za Bordo, Gufran i Mikić se bore za poziciju. Odbranili su se Beograđani.

62 minut - Nova gužva pred golom Crvene zvezde, ali se sve završilo bez posledica. Janković na teren šalje Mirića a sa njega povlači Luku Milunovića.

65 minut - Belaj za Belaja! Napadač Bordoa dobija drugi žuti karton posle starta nad Kasalicom. Zvezda ima igrača više.

67 minut - Engleski arbitar pokazuje žuti karton Kasalici.

68 minut - Mirića je iznenadila mogućnost da uđe u gol šansu.

70 - minut - Obranijak je centrirao odbrana Zvezde je delovala nesmotreno, a Žusi je pogodio! Bordo vodi 2:1 i ima rezultat koji ga vodi u Ligu Evrope.

75 minut - Jovanović na polovini terena pravi faul i dobija žuti karton. Asamoa je zamenio Vešovića.

79 minut - Lazovićev šut iz slobodnog udarca završio je pored gola.

85 minut - Novi pokušaj Lazovića preko gola. Eli Babalj će na teren.

88 minut - Zvezda pokušava ali traljavo i bezopasno deluju ataci pre svih Lazovića i Kasalice. Bordo ne atakuje ka golu Zvezde već sa igračem manje nastoji da zadrži loptu i potroši vreme.

90 minut - Posle kornera za Crvenu zvezdu, Nikola Mikić je postigao gol za 2:2! Ako do kraja ne primi gol Zvezda će igrati u Ligi Evrope!

91 minut - Makismović i Bajković, ruše Obranijaka, penal za Bordo. Gufran je pogodio, Bordo opet vodi 3.2.

95 minut - Kraj, Bordo je u Ligi Evrope

1. POLUVREME

2 minut - Fudbaleri Bordoa žestoko su krenuli, Moris - Belaj je ušao u šesnaesterac, ali je odbrana srpskog tima, reagovala u poslednjem momentu.

9. minut - Lazović je sa strane ušao u šesnaesterac, ali njegova povratna lopta nije stigla do igrača u crveno - belim dresovima.

10 minut - Fudbaleri Bordoa su izveli prvi korner, a u nastavku akcije Gufran je imao dobru šansu. Bajković brani njegov udarac glavom.

16 minut - Fudbaleri Bordoa često šutiraju ka golu Bajkovića, ali golman srpskog tima, za sada nema mnoog problema.

18 minut Milunović na centru dobro proigrava Kaslicu, ali ovaj sam kreće ka golu Bordoa, gde ga sustižu Francuzi.

19 minut - Gufran je ponovo u šesnaestercu, gde je pogrešio Mikić, ali šut igrača Bordoa ide pored gola.

21. minut - Bordo pojačava pritisak i posle kornera Enrike ne uspeva da savlada Bajkovića.

22 minut - Prva velika šansa za Zvezdu! Lazović je prodro po strani ušao u kazneni prostor uspeo da šutira, ali golman Bordoa je odlično zatvorio ugao.

28 minut - posle prodora Mikića Crvena zvezda je imala odličnu priliku. Kasalica je promašio fudbal, a Moris Belaj je u kontri posle odbrane Bajkovića pogodio prečku. Još uvek je 0:0. Zvezda igra hrabro.

31 minut - Gufran dobija žuti karton. Navijači Crvene zvezde se čuju pesmom "Tamo daleko".

40 minut - Posle nekoliko minuta bez uzbuđenja, Mikić je opet centrirao, ali je Milunović bio daleko od lopte, u nastavku akcije dosuđen je prekršaj za Crvenu zvezdu, a Moris Belaj je dobio žuti karton. Lazovićevi centaršutevi nisu doneli ništa bitno.

44 minut - Peti korner za Bordo. Bajković boksuje. Igra se nadoknada vremena u prvom poluvremenu.

45 minut - Goooooooooooooooooool! Zvezda posle gola Mladenovića vodi u Bordou. On je lobovao golmana Bordoa, pošto je u duelu sa rivalima i možda igranja rukom zahvatio volej i sa dvadesetak metara pogodio gol.

http://www.youtube.com/watch?v=5mQ0gg7t95Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track