NJEMU JE ODAVNO BILO JASNO DA JE VLAHOVIĆ KLASA: Oglasio se čovek koji je Dušana kao tinejdžera odveo u Firencu!
Foto: Profimedia

posao veka

NJEMU JE ODAVNO BILO JASNO DA JE VLAHOVIĆ KLASA: Oglasio se čovek koji je Dušana kao tinejdžera odveo u Firencu!

Fudbal -

Bivši funkcioner "ljubičastih" Pantaleo Korvino prisetio se momenta kada je u Beogradu u srpskom golgeteru uočio ogroman potencijal kada je vođa navale Juventusa i najbolji strelac Serije A bio 17-godišnjak! Podsetio da je Dušanova majka Gordana rekla da su mu dali novog Batistutu!

Najbolji posao koji je Korvino napravio kao sportski direktor Fjorentine, bez ikakve sumnje je angažman Dušana Vlahovića koji će se kasnije klubu iz Toskane višestruko isplatiti.

Tadašnji biser Partizana nalazio se na radaru brojnih evropskih klubova, međutim iskusni sportski radnik reagovao je brže od konkurencije i napravio strašan potez, koji je u klupsku kasu slio 40 puta veću cifru od uložene.

Pantaleo Korvino
foto: Profimedia

Sada se Kovino sa smeškom na licu priseća kako je prvobitno pretrpeo brojne kritike, da je preplatio dečaka koji nije mogao ni da bude registrovan.

- Kritika u to vreme nije nedostajalo. Pričalo se kako smo platili preveliko obeštećenje za dečaka koji nije mogao odmah ni da se registruje. Takođe, angažman Vlahovića onemogućio je eventualni dolazak drugih igrača koji nisu iz država Evropske unije. Andrea Dela Vale mi je ipak verovao. Znao sam da ulažem dobro i da ne smem da odugovlačim, Dušan je bio na meti privlačnih klubova, sa mnogo većim mogućnostima - otkrio je Korvino.

Dušan Vlahović, Partizan
foto: Starsport

Obeštećenje nešto od 1,9 miliona evra brzo se ispostavilo kao najbolja investicija u istoriji Fiorentine, pošto je Vlahović ove zime pojačao Juventus za sumu od čak 75 miliona evra!

- Bio sam u Beogradu zbog Milenkovića i to je bila prilika da se uverim u Vlahovićeve kvalitete. Osim osećaja za gol zapala mi je za oko i njegova spretnost, lakoća sa kojom je igrao, potom i ličnost, imao je izuzetan karakter za nekoga ko ima samo 17 godina. Želeli su ga Arsenal, Borusija Dortmund, Juventus i Atalanta, ali sam pozvao njegovu porodicu u Firencu i postigao dogovor. Njegova majka Gordana rekla je tada da su nam dali novog Batistutu, a odgovorio sam da nam je dovoljno i da je novi Luka Toni - istakao je Korvino.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track