SEDMICA STRAŠNOG BAJERNA: Moćni Bavarci DEMONSTRIRALI SILU, Levandovski ušao u ISTORIJU! Liverpul na mišiće u četvrtfinale! VIDEO
Foto: Profimedia

Liga šampiona

SEDMICA STRAŠNOG BAJERNA: Moćni Bavarci DEMONSTRIRALI SILU, Levandovski ušao u ISTORIJU! Liverpul na mišiće u četvrtfinale! VIDEO

Fudbal -

U utorak uveče saznali smo prva dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču na svom terenu pobedili Salcburg sa 7:1.

Prvi duel u Austriji završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Domaća ekipa je povela golom Roberta Levandovskog u 12. minutu sa penala. Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj Maksmilijana Vebera nad poljskim napadačem.

Dvojica fudbalera bili su akteri prekršaja i u 19. minutu, koji se desio na ivici kaznenog prostora. Posle gledanja VAR-a sudija je promenio odluku i dosudio penal, koji je u 21. minutu realizovao Levandovski.

Svoj treći gol na utakmici Levandovski je postigao u 23. minutu, i time je ujedno postao najbolji strelac Lige šampiona ove sezone.

On je došao do lopte pre golmana Filipa Kena, udarac je završio na stativi, ali je u nastavku sam pred golom samo spustio loptu u mrežu.

Poljski fudbaler je ušao u istoriju Lige šampiona kao najbrži strelac het-trika, pošto je za minut oborio rekord nekadašnjeg igrača Milana Marka Simonea, koji je 1996. godine upisao tri gola protiv Rozenborga.

Do kraja poluvremena gol je za domaći tim postigao i Serž Gnabri u 31. minutu.

Tomas Miler je golom u 54. minutu povećao rezultat, a jedini gol za goste je posle kontre postigao Mauric Kjergor u 70. minutu.

Svoj drugi gol na meču Miler je postigao u 83. minutu, da bi konačan rezultat postavio Leroj Sane tri minuta kasnije, na asistenciju Levandovskog.

U četvrtfinale Lige šampiona plasirao se i Liverpul uprkos porazu na svom terenu od milanskog Intera sa 0:1.

Liverpul je u prvom meču u Milanu pobedio sa 2:0, i ukupnim rezultatom 2:1 prošao u dalju fazu takmičenja.

Strelac jedinog gola na meču bio je Lautaro Martines u 62. minutu. On je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio suprotan ugao gola Liverpula.

Samo minut kasnije Inter je ostao sa 10 igrača na terenu, nakon što je, zbog neopreznog starta, Aleksis Sančes dobio drugi žuti karton.

Liverpul je tri puta pogađao okvir gola. Prvo je Žoel Matip pogodio prečku u 31. minutu, da bi udarce Mohameda Salaha u 52. i 77. minutu zaustavila stativa.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je 18. marta u Nionu.

1 / 7 Foto: Profimedia

LIVERPUL - INTER 0:1

BAJERN - SALCBURG 7:1

KRAJ MEČEVA:

Drugo poluvreme:

90. minut - Završene su obe utakmice, Bajern i Liverpul su prvi čertvrtfinalisti Lige šampiona.

86. minut - GOL 7:1, potop Salcburga, Liroj Sane je strelac.

Bajern Minhen
foto: Profimedia

83. minut - GOL 6:1, novi gol Tomasa Milera, katastrofa Salcburga u Minhenu.

70. minut- GOL, 5:1, Kjegard postiže počasni pogodak za Salcburg

Inter
foto: Profimedia

63. minut- Neverovatna glupost Aleksisa Sančesa koji totalno nepotrebno dobija drugi žuti karton i ostavlja Inter na cedilu, taman nakon što je poveo.

62. minut - GOL , 0:1, Inter vodi u Liverpulu, fantastičan gol Lautara Martineza, neroazuri su prepolovili prednost redsa iz prvog meča od 2:0

54. minut - GOL, 5:0, Tomas Miler se upisao u listu strelaca, Bavarci nemilosrdni.

46. minut - Nastavljeni su mečevi u Liverpulu i Minhenu

Liverpul
foto: Profimedia

Prvo poluvreme:

45. minut - Završen je prvi deo meča na obe utakmice.

35. minut - U Liverpulu i dalje nema golova, igra se otvoreno sa obe strane.

31. minut - GOL 4:0, Gnabri pogađa za razigrane Bavarce,ovde je sve odavno jasno,katastrofa Salcburga

25. minut - Utakmica u Liverpulu je nakratko prekinuta, jednom navijaču je pozlilo na tribinama.

23. minut - GOL 3:0, het- trik Levandovskog To je najraniji het-trik ikada u Ligi šampiona, za minut brži od dosadašnjeg rekorda Marka Simonea u dresu Milana protiv Rozenborga 1996. godine.

21. minut - GOL 2:0, novi penal za Bajern, nakon VAR intervencije, opet Levandovski.

Bajern
foto: Profimedia

12. minut - GOL 1:0, Bajern je poveo protiv Salcburga , Levandovski je strelac sa bele tačke

1. minut - Počele su utakmice u Minhenu i Liverpulu

Liverpul
foto: Profimedia

SASTAVI:

LIVERPUL: Alison - Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Tijago, Džons - Salah, Žota, Mane.

INTER: Handanovič - Škrinijar, De Fraj, Bastoni - Damfris, Vidal, Brozović, Čalhanoglu, Perišić - Sančez, Lautaro.

Minhenski Bajern dočekuje Salcburg posle 1:1 u Austriji, dok Liverpul na svom terenu brani 2:0 protiv Intera iz Milana.

Salcburg je u prvom meču umalo šokirao Evropu. Adamu je ušao sa klupe i doveo šampiona Austrije u vođstvo sredinom prvog poluvremena, ipak Kingsli Koman je sprečio senzaciju izjednačivši rezultat. u 90. minutu.

Bajern je u blagoj krizi a trener Julijan Nagelsman se nada da će povratak kapitena Manuela Nojera da obezbedi neku preko potrebnu stabilnost odbrani kojoj u poslednje vreme nedostaje samopouzdanje.

Julijan Nagelsman
foto: EPA/FILIP SINGER

"To je posebna utakmica, imamo velika očekivanja od sebe. Uveren sam da svaki igrač zna koliko je ova utakmica važna. Salcburg će gledati da se brani visoko na terenu. Nedavno su imali nekoliko igrača van terena, što je uticalo na to kako su mogli da treniraju. Izgledali su pomalo umorno pred kraj poslednjeg susreta, što znači da ćemo morati da zadržimo visok tempo", rekao je trener Bajerna Nagelsman.

S druge strane, prvi meč je pokazao da Salcburg može da se nosi sa Bajernom.

"Biće zaista teško i jasno je ko je favorit. Uprkos tome, ući ćemo u utakmicu sa samopouzdanjem. Želimo da se nagradimo za odličnu sezonu do sada", rekao je trener Salcburga Matijas Jaisle.

Jirgen Klop
foto: Profimedia

U drugom meču večeri Liverpul na " Enfildu" dočekuje Inter.

Redsi su prvom meču slavili golovima Firmina i Salaha u finišu, iako se Inter propisno ispromašivao.

"2:0 je vođstvo koje se najčešće menja u fudbalu. Ako ste na poluvremenu, vodite dva gola i mislite da ste završili, onda ste već na pogrešnom putu. Rezultat (prve utakmice) je bio mnogo bolji nego što sam očekivao. Zaista težak duel i teška utakmica za igranje", kaže menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Simone Inzagi
foto: AP

U Interu veruju da nije sve izgubljeno.

"Biće to teška utakmica, ali mi smo veoma motivisani. Važno je i od suštinskog značaja da postignemo gol u prvom poluvremenu. Inter nije stigao do ove faze takmičenja dugi niz godina i znali smo da ćemo se suočiti sa vrhunskim timom, pošto smo završili na drugom mestu u grupi. Dali smo sve od sebe u prvom meču i to ćemo uraditi i sad", rekao je trener Intera Simone Inzagi.

Utakmice počinju u 21h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track