SPEKTAKULARAN MEČ U MADRIDU: Benzema het-trikom uništio PSŽ! Real u četvrtfinalu Lige šampiona! VIDEO
Foto: EPA/Juanjo Martin

LIGA ŠAMPIONA

SPEKTAKULARAN MEČ U MADRIDU: Benzema het-trikom uništio PSŽ! Real u četvrtfinalu Lige šampiona! VIDEO

Fudbal -

Kakav spektakl u Madridu! Karim Benzema je het-trikom uništio Pari Sen Žermen i najzaslužniji je za plasman Reala u četvrtfinale Lige šampiona. "Kraljevski klub" se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, iako su posle prvog poluvremena bili u ogromnom zaostatku i praktično nemogućoj misiji. Ipak, domaćin je još jednom pred svojim navijačima u prestonoici Španije potvrdio zašto je najveći klub na svetu: Real - Pari Sen Žermen 3:1 (0:1).

Gosti iz Pariza su poveli pri kraju prvog poluvremena pogotkom Kilijana Mbapea i tada se činilo da su jednom nogom u četvrtfinalu. Međutim, prelomni trenutak meča je usledio u 61. minutu, kada je jedan od najboljih golmana na svetu Donaruma oklevao, napravio kardinalnu grešku, što je iskoristio Real i preko Benzeme došao do izjednačenja.

Taj gol kao da je pariski tim bacio u nokdaun, pa je Benzema sa dva pogotka u roku od dva minuta, dotukao goste. Bio je to fudbalski spektakl o kome će se dugo pričati, a Pari Sen Žermen je ponovo propustio veliku priliku u Evropi, dok će Real ide dalje, iako je u Madridu praktično bio otpisan, ali "kraljevski klub" se vratio u život, pokazavši da se nikada ne sme pre kraja otpisati.

U potpunoj senci meča u Madridu, revanš u Mančesteru je završen bez golova i "građani" su prošli dalje, jer su u prvom meču u Lisabonu slavili čak sa 5:0.

Drugo poluvreme

90+1. minut - pokušaj Mesija iz slobodnog udarca, lopta odlazi tik iznad prečke

79. minut - Benzema postiže het-trik. Ludnica u Madridu, grešku pravi štoper parižana Markinjos - 3:1

GOL POGLEDAJTE OVDE

77. minut - Benzema za preokret posle odlične akcije i asistencije Modrića, Benzema prima loiptu i iz okreta ponovo je savladao Donarumu - 2:1

73. minut - Vinisijus Žunior iz blizine neprecizan, velika šansa za Real!

64. minut - Benzema umalo glavom da donese prednost Realu

61. minut - Benzema daje gol posle kardinalne greške Donarume, Benzema donosi izjednačenje "kraljevskom klubu", posle asistencije Vinisijusa Žuniora - 1:1

GOL POGLEDAJTE OVDE

54. minut - ofsajd poništio majstoriju Mbapea, koji je u stilu najvećih asova zaobišao Kurtou i zatresao mrežu, ali je gol poništen.

47. minut - VAR - Gabrijel Žesus iskosa sa leve strane je zatresao mrežu, ali su iz VAR sobe reagovali jer je Brazilac samo ramenom bio u ofsajdu!

Prvo poluvreme

Završena prvo poluvreme na oba meča

39. minutu - GOOOOOL - Mbape preciznim udarcem postiže 27. gol u Ligi šampiona, Kurtoa nije uspeo da zaustavi udarac i lopta ulazi u njegov desni ugao. Nejmar je kao i u Parizu bio asistent - 0:1.

37. minut - centaršut Krosa, Benzema glavom iz dobre pozicije šutira pored gola.

34. minut - zbog ofsajda Mendeša, poništen gol Mbapea!

31. minut - veliku šansu ne koristi Mesi, prebacio je Kurtou, ali nije zatresao mrežu.

25. minutu - iznenadni pokušaj Benzeme, za malo neprecizan, panika u odbrani PSŽ-a.

Sredina prvog poluvremena, u Mančesteru mirna utakmica, bez velikih uzbuđenja

22. minutu - slab pokušaj Nejmara, Kurtoa lako brani.

13. minut - prva velika šansa za Parižane, Mbape šutirao iskosa sa leve strane, ali Kurtoa opet siguran

8. minut - Prvi udarac u okvir gola gostiju, Kurtoa brani udarac Mbapea

7. minut - fudbaler Pari Sen Žermena Paredes dobija žuti karton zbog protesta, Real krenuo silovito!

1. minut - počele su obe utakmice

Fudbalski "rat svetova" imaće svoje drugo poglavlje na stadionu "Santijago Bernabeu" gde će Real pokušati da nadoknadi 0:1 iz Pariza i eliminiše PSŽ u osmine finala Lige šampiona (21.00). U centru pažnje revanša u Madridu biće napadač gostiju Kilijan Mbape, strelac pobedonosnog gola u Parizu, za koga se tvrdi da će karijeru nastaviti upravo u "kraljevskom klubu".

Sastavi timova:

REAL MADRID - PARI SEN ŽERMEN 3:1, prvi meč 0:1

Stadion: Santijago Bernabeu u Madridu. Sudija: Makeli (Holandija). Strelci: 0:1 Mbape (39). 1.1 Benzema (61), 2:1 Benzema (77), 3:1 Benzema (79).

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Militao, Naćo, Alaba - Modrić, Kros, Valverde - Asensio, Benzema, Vinisijus. Trener: Anćeloti.

PSŽ (4-3-3): Donaruma - Hakimi, Markinjos, Kimpembe, Mendeš - Paredes, Verati, Danilo - Nejmar, Mesi, Mbape. Trener: Poketino

U svakom slučaju Mbape je i u dva uvodna dana ove nedelje bio top tema jer se povredio na treningu u ponedeljak, ali je doputovao u Madrid bez frakture i samo sa povećim hematomom zbog nespretnosti Gaja.

- Nismo igrali dobro u Parizu, ali sam uveren da ćemo večeras pružiti dobru partiju. Radili smo mnogo u poslednje tri nedelje na podizanju fizičke moći i znam da najbolji Real Madird može da pobedi najbolji PSŽ. Nadam se da ćete to videti večeras - izjavio je trener Madriđana Karlo Anćeloti.

Neće biti Kazemira i Mendija u domaćem timu zbog kartona, dok je na klupi ostao srpski reprezentativac Luka Jović.

Luka Jović
foto: Profimedia

Na drugoj strani, PSŽ stiže u najboljem sastavu, ne i najboljem momentu zbog varirajuće forme. Ipak, želja Mesija, Nejmara i Mbapea da osvoje Ligu šampiona može da bude i onaj presudan faktor. U timu iz Pariza zbog povrede nema bivšeg legendarnog odbrambenog igrača Reala Serhija Ramosa.

MANČESTER SITI - SPORTING 0:0, prvi meč 5:0

Stadion: "Etihad" u Mančesteru. Sudija: Meler (Turska)

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson – Egan-Rajli, Stons, Laport, Zinčenko – Fernandinjo, Gundogan, Bernardo – Foden, Žezus, Sterling. Trener: Gvardiola.

SPORTING LISABON (3-4-3): Adam –Neto, Koates, Injasio – Poro, Ugarte, Tabata, Mateus Reis – Sarabija, Paulinjo, Slimani. Trener: Amorim.

Za većinu ljibitelja fudbala, pa čak i navijača Sitija i Sportinga pobednik je već rešen u Lisabonu gde je engleski tim deklasirao domaćina. Međutim, na "Etihadu" (21.00) "građani" ništa ne žele da prepuštaju slučaju. Još uvek odzvanjaju izjave trenera Gvradiole koji je posle 5:0 u Lisabonu rekao da "rezultat ne odslikava kvalitet Sportinga".

- Svaka utakmica za nas je novi izazov. I ovoj pristupamo maksimalno od starta, sa poštovanjem i potrebnim oprezom u želji da zabeležimo novu pobedu. Naš cilj je osvajanje Lige šampiona i svaki napravljeni korak je za nas od izuzetnog značaja. Znamo koliko je ovo naporno takmičenje, koliko su dobri svi timovi i zato nećemo izgubiti fokus - najavio je meč golman Sitija Ederson.

Kod domaćina sigurno neće biti Vokera (suspenzija), Rubena Dijaza (povreda), pa je čuveni katalonski stručnjak oprezan..

- Ništa nije gotovo, fudbal je nepredvidiv. Nemam mnogo izbora jer imamo samo 14 raspoloživih igrača za meč - naglasio je Gvardiola.

Možda je ranjeni lav najopasniji, ali ovoga puta Sporting ima nameru da dobrom igrom i možda nekim pozitivnim rezultatom opere obraz za debakl od pre tri nedelje u glavnom gradu Portugala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track