RUSKE SPORTISTE ČEKAJU DUGE SANKCIJE, DUŽE NEGO PREMA SRBIMA, ALI ĆE POBEDITI: Evo šta tvrdi legenda Crvene zvezde Dule Savić
Foto: Dragana Udovičić

u metu

RUSKE SPORTISTE ČEKAJU DUGE SANKCIJE, DUŽE NEGO PREMA SRBIMA, ALI ĆE POBEDITI: Evo šta tvrdi legenda Crvene zvezde Dule Savić

Fudbal -

Dušan Savić, legendarni fudbaler Crvene zvezde, smatra da su sankcije prema ruskim sportistima nepravedne, nehumane i okrutne.

Dule Savić
foto: Kurir televizija

Dušan Savić (66) u razgovoru za sportski dodatak "Večernjih novosti" govorio je o problemu sa kojim se trenutno sreću ruski sportisti.

- Tragedija za sport je što se u sve umešala politika. Nikada sport i politika nisu bili odvojeni, samo što je sada mnogo izraženije i pokvarenije. Ogromnu cenu će platiti sportisti koji ne budu mogli da se takmiče. Rusi pre svega. sve ovo što se dešava, samo je ogolilo stanističko lice Amerike, Londona, Brisela, Vatikana i svih ovih koji stoje iza politike koja se nameće već decenijama, posebno nama pravoslavcima u Evropi - rekao je Dule Savić i nastavio:

- Ne znamo koliko će ovog dugo da traje, koliko će sankcije prema sportistima iz Rusije trajati. Neće sigurno kratko, u to sam uveren. Biće gore i duže nego u našem slučaju.

Dule Savić, Dušan Savić
foto: Nemanja Nikolić

Dušan Savić ne zna kakav će biti ishod sukoba u Ukrajini.

- Ko zna šta će sve ispasti, ali znam da će Rusija na kraju sigurno pobediti i da će ovaj odvratni, truli zapad doživeti poraz. Nažalost, mnogo nevinih ljudi je stradalo i život izgubilo, ali mislim da će se svet posle svega otrezniti i opametiti. U svemu ovome, iskazala se ogromna mržnja prema sportistima iz Rusije i to je užasno. Oni će platiti veliku cenu, možete da zamislite klubove u Rusiji koji moraju da žive, a ne mogu da izađu iz zemlje. Pod kakvim su tek pritiskom brojni sportisti koji dolaze iz zapadnih i drugih zemalja, kao u fudbalu i košarci i koje primoravaju da napuste Rusiju. Sad oni treba da se solidarišu i napuste klubove gde dobro zarađuju, bave se sportom koji vole. Ima i njih koji su oženjeni Ruskinjama, kao Francuz Le Talek koji je bio kod nas u Zvezdi - zaključio je Dušan Savić.

Dušan Savić je živa legenda Crvene zvezde, za koju je igrao devet godina, upisao 202 utakmice i dao 120 golova! Karijeru je nastavio u Francuskoj, gde je igrao za Lil i Kan. Za reprezentaciju Jugoslavije debitovao je sa 19 godina, upisao 12 utakmica i dao dva gola. Otac je nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, danas člana Apoela Vujadina Savića i muž novinarke Marine Rajević-Savić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track