POKUŠAO DA IZNUDI 40.000 EVRA OD FUDBALERA VOJVODINE? Evo šta je Devetak rekao na suđenju
Foto: @starsport

reketiranje

POKUŠAO DA IZNUDI 40.000 EVRA OD FUDBALERA VOJVODINE? Evo šta je Devetak rekao na suđenju

Fudbal -

U Višem sudu u Novom Sadu u ponedeljak je završeno suđenje Draganu Banjcu (32), optuženom da je od Mladena Devetka (21) iz Futoga, fudbalera novosadske Vojvodine, pokušao da iznudi 40.000 evra. Iz pritvora u zatvoru na Klisi, gde se nalazi već 14 meseci, on je u sud doveden uz jake mere obezbeđenja. Presuda Banjcu biće izrečena za osam dana.

U završnoj reči, zamenik tužioca Ksenija Dajanović je istakla da je tokom postupka utvrđeno da je Banjac počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. To, kako je rekla, ne proizlazi samo iz tajnog nadzora i prisluškivanja, već i iz kompletne dokumentacije i dokaza prikupljenih u istrazi i izvedenim na glavnom pretresu.

Odbrana okrivljenog se prema rečima zamenika tužioca, svodila na to da je okrivljeni želeo samo dobro fudbaleru, jer mu je izvesni Jovan Kaluđerović rekao da je Devetak napravio dug njegovom preduzeću i sve je navodno bilo dokumentovano. Ona je tražila da sud Banjca oglasi krivim i kazni po zakonu.

Branilac optuženog Banjca, advokat Goran Karadarević, u završnoj reči je naveo da tužilaštvo nije dokazalo krivično delo, jer iznuda, kako je predočio, podrazumeva nameru da sebi i drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist. Prema njegovim rečima, Devetkova devojka Jovana Mitrović je počinila zloupotrebu u firmi "Bor eksport", u kojoj je radila, i nemoguće je da oštećeni ništa ne zna o tome da je devojka trošila velike sume novca.

- Ne postoji nijedan transkript razgovora iz koga se vidi da je Banjac tražio novac za sebe, nego uvek za firmu "Bor eksport" - kazao je advokat Karadarević. - Firmi je vraćeno dva miliona dinara. Ko bi vratio, a da nije bio dužan.

Karadarević je za svog branjenika tražio da ga sud oslobodi ili da mu se ukine pritvor, uz blažu meru, zabrana sastajanja sa oštećenim dok se ne okonča sudski postupak.

OBEZBEĐENJE

Devetak je u ponedeljak u sudsku zgradu došao sa obezbeđenjem, koje mu je, kako je objasnila tužilac Dajanović, dodeljeno po njihovom nalogu, na osnovu procene rizika. Sportista je u ponedeljak u sudnici izjavio da mu niko nije pretio!

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track