ČELSI POBEĐUJE UPRKOS SVEMU! Tuhel: Nemam želju za žreb, neka nas se svi plaše
Foto: Profimedia

Liga šampiona

ČELSI POBEĐUJE UPRKOS SVEMU! Tuhel: Nemam želju za žreb, neka nas se svi plaše

Fudbal -

Trener Čelsija Tomas Tuhel bio je presrećan zbog palsmana njegove ekipe u četvrtfinale Lige šampiona.

Čelsi je u oba meča savladao Lil ( 2:0, 2:1).

"Srećan sam što smo među osam najboljih. Bilo je mnogo stvari koje je trebalo prebroditi, srećan sam i ponosan. Hajde da vidimo šta će biti. Za tri dana igramo FA kup sa Midlsbroom, onda ide međunarodna pauza, dotle ću smisliti neki pametan odgovor. Navijači slave i sjajno je biti uz njih", kaže Tuhel.Čelsijeva žalba na prethodnu odluku da im se zabrani prisustvo publike na mečevima u FA kupu je usvojena i Tuhel kaže da je to ispravno jer navijači njihovih protivnika nisu zaslužili da ispaštaju zbog svega što se dešava Čelsiju.

Nemac je odgovorio na pitanje da li je sve ovo što se dešava oko Romana Abramoviča i kluba izazvalo još veći inat kod igrača i pojačalo voljni momenat da se igra pod pritiskom.

"Svi smo mi takmičari i to sam ovde osetio od prvog dana, čim sam postao deo porodice, u klubu je prisutan taj takmičarski duh. Čelsi je kao klub vrlo jasan u svojim zahtevima od svakog igrača i zaposlenog, radite svoj deo posla, budite odgovorni. Takav je Čelsi i to vam sve jača mentalitet kako biste izvukli najbolje od sebe", rekao je Tuhel.

Čelsi
foto: EPA/Andy Rain

Nema posebnu želju kada je reč o žrebu za četvrtfinale Lige šampiona.

"Želim da budemo tim sa kojim niko neće želeti da igra. Tako gledamo na sebe u četvrtfinalu. Veliki je korak raditi to iznova svaki put. Borimo se za top četiri u najjačoj ligi na svetu i među osam smo najboljih u Evropi. To izaziva ono najbolje u nama, zato želimo da nas niko ne poželi za protivnika", zaključio je menadžer Čelsija.

Tuhelu raspoloženje nije pomutila ni vest da u nastavku takmičenja UEFA neće moći da računaju na podršku navijača, zbog sankcija EU prema Romanu Abramoviču, pohvalio je svoje izabranike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track