BEN JE PRESTIGAO DARKA PANČEVA: U čemu je najbolji stranac Zvezde bolji od LEGENDE KLUBA?!
Foto: www.crvenazvezdafk.com, Printscreen/Youtube

sinonim za rekorde

BEN JE PRESTIGAO DARKA PANČEVA: U čemu je najbolji stranac Zvezde bolji od LEGENDE KLUBA?!

Fudbal -

Fudaler sa Komorskih ostrva koji ima srpski pasoš dao 15 golova u evropskim takmičenjima u crveno-belom dresu

Crvena zvezda je u četvrtak veče savladala ekipu Glazgov Rendžersa rezultatom 2:1, a pobednički pogodak delo je El Fardu Bena koji je stigao do brojke od 15 golova u evropskim takmičenjima noseći crveno-beli dres, čime je prestigao legendu kluba Darka Pančeva.

El Fardu Ben
foto: Starsport

Sinonim za rekorde - El Fardu Ben. Nema dileme da je tako kada je reč o crveno-belom dresu, jer se radi o stranom fudbaleru sa najviše utakmica i najviše postignutih golova. O tome koliko se lepo oseća u Zvezdi, govori činjenica da je dobio srpski pasoš, a nije ni čudo što ga navijači toliko cene i poštuju, kada se uzme u obzir koliko važnih pogodaka je postigao, kao i da iza sebe ima statistiku - 168 utakmica i 75 golova.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

U Evropi je najefikasniji bio protiv gibraltarskog kluba koji nosi isto ime kao i Stari kontinent - Evropa i postigao tri pogotka. Dva puta se upisivao u strelce protiv Spartak Trnave, Salcburga i Slovana, dok je po jednom pogađao u mečevima protiv Spartaksa, Suduve, Napolija, Milana, Kluža i na posletku Rendžersa. Nisu mu to jedini evropski golovi, s obzirom na to da je u dresu Olimpijakosa dva puta pogodio protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Činjenica je da su najveći utisak na navijače Zvezde ostavili golovi protiv Salcburga u noći koju nijedan zaljubljenik u crveno-belu boju nikada neće zaboraviti. Ben je bio jedan od heroja čuvene utakmice u Austriji protiv Salcburga posle čega je Crvena zvezda obezbedila plasman u Ligu šampiona.

Darko Pančev
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Golom na meču protiv Rendžersa u Beogradu, Ben je stigao do kote 15, čime je prestigao čuvenog Darka Pančeva, jednog od najboljih napadača u istoriji Crvene zvezde koji se 14 puta upisao u strelce u kontinentalnim mečevima. Naredni izazov je Nikola Žigić sa 17 golova, potom Bora Kostić i Dušan Savić koji su postigli 20 pogodaka, dok je neprikosnoven Zoran Filipović koji se 27 puta upisao u strelce.

Kada je reč o fudbalerima koji trenutno nose dres Crvene zvezde, najbliži Benu je Aleksandar Katai sa 13 postignutih golova, što znači da je popularni Magiko prestigao legende poput Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Boška Đurovskog...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track